Рахой: Докато съм премиер, Испания ще бъде цяла

20557
Рахой: Докато съм премиер, Испания ще бъде цяла
Снимка: Getty Images / Guliver

Премиерът на Испания Мариано Рахой обеща да не допусне провеждането на нито един референдум, резултатите от който да поставят под въпрос териториалната цялост на страната и нейния суверенитет, предаде БГНЕС.

Това включва и референдум за обявяване на независимост на област Каталуния.

Изказването си Мариано Рахой направи в интервю за тв канала "Антена 3". "Държавата е готова за всякакъв сценарий. Законът ще бъде спазен. Референдум, който поставя под въпрос суверенитета на испанския народ, няма да се проведе. Докато аз съм премиер, нито една испанска територия няма да придобие независимост", каза Рахой. Той каза, че трябва да се работи още по укрепване на връзките между испанци и каталунци. Рахой бе категоричен, че ще спазва закона, но не каза какви мерки би предприел, ако каталунците обявят едностранно независимост.

По отношение на икономическата ситуация в страната, испанският премиер очерта по-оптимистична картина, като увери, че през следващите 2 години 632 000 безработни ще си намерят работа. Така той обеща, че в края на 4-годишното му управление ще има по-малко безработни отколкото в началото. Той обеща и устойчив ръст на икономиката през следващите 2 години и добави, че лошото е останало назад.

Той съобщи, че през 2014 г. основните реформи в страната ще са изменения в данъчното законодателство и изготвяне на модели за финансиране на автономните области. Според него 2014 за Испания ще е година за начало на икономически растеж и създаване на работни места, а през 2015 тези тенденции ще се затвърдят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа