X
 
 

Расте нуждата от клиники за лечение от зависимост към видеоигри

1037 0
photo of Расте нуждата от клиники за лечение от зависимост към видеоигри
Снимка: Pixabay
Все повече тийнейджъри, пристрастени към видеоигри, търсят лечение на своята зависимост, пише вестник Гардиън.

Поради липсата на такава клинична пътека в британската здравна каса (NHS), младежите са принудени да търсят помощ в чужбина.

СЗО: Видеоигрите пристрастяват като кокаина или хазарта

Видеогрите могат да водят до пристрастяване по същия начин, по който става с кокаина или хазарта, съобщиха от Световната здравна органи...

В 11-та ревизия на Международната класификация на болестите, пристрастяването към видеоигри беше включено като болестно състояние.

Засега клиника за лечението на непълнолетни в това състояние има само в Холандия, като медиите на Острова призовават такава да бъде направена и във Великобритания.

Клиниката в Холандия, която се казва Да, можем (Yes We Can), отчита 30 пациенти от Великобритания през 2016 г. и 90 пациенти през 2018 г.

Основателят Ян Вилем Поот, който сам е бил пристрастен към видеоигри казва, че всичко започва с 8-10 часа игра на ден, като накрая се достигна състояние, в което деца играят по 18-19 часа дневно, не се къпят и не се хранят.

Китайка ослепя заради игра на смартфона си

Млада китайка ослепя с едното си око заради зарибяваща игра на смартфона си, пише в. "Саунт Чайна Морнинг Поуст", цитиран от БГНЕС. Из...

Световната здравна организация определя пристрастяването към видеоигри като толкова силно, че е "способно да вземе надмощие над другите интереси в живота."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

missing image
Независима ли е България днес?

Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание. Питам се няколко нeща: Колко независими...