Разбилият се в Украйна самолет не е влязъл в забранената зона

29657
Разбилият се в Украйна самолет не е влязъл в забранената зона
Снимка: Gettyimages

Разбилият се в Украйна самолет на малайзийските авиолинии не е нарушил изискванията за безопасност на полетите над Кримския полуостров и Черно море. Той е заобикалял забранената за полети зона. Това заяви пред bTV Иван Дяксов - зам.-генерален директор на Ръководството на въздушното движение (РВД) по оперативната дейност.

Според него възможно е инцидентът да се дължи на сваляне с ракета. Категорично обаче не може да се говори за сблъсък с друг летателен апарат.

Затвориха за граждански полети небето над Украйна*

С нареждане на европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол (Eurocontrol) е закрито въздушното пространство ...

Опълченци на ДНР, намиращи се на мястото на падане на самолета в Донецка област, са открили бордовите самозаписващи устройства, предаде Интерфакс.

„На мястото на катастрофата са открити „черните кутии”. Това току-що ми доложиха специалисти от мястото на произшествие”, заяви ръководителят на информационния центът Югоизточен фронт Константин Книрик, цитиран от "Фокус".

Общият брой загинали при катастрофата на самолета на Malaysia Airlines в Източна Украйна е над 300 и включва 23 американски граждани. Това заяви съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Зорян Шкиряк, цитиран от Ройтерс.

Авиокомпанията заяви, че на борда на самолета е имало 280 пътници и 15 души екипаж, отбелязва агенцията.

Министерството на външните работи на Малайзия работи в тясно сътрудничество с правителствата на Русия и Украйна по въпроса за инцидента, предаде Малайзийската национална агенция по печата (Бернама), цитирана от ИТАР-ТАСС.

Малайзийски самолет падна в Украйна, 295 души са загинали*

Малайзийски самолет се разби в Украйна, на 60 км от руската граница. На борда е имало 280 пътници и 15 -членен екипаж,които са починали...

Към момента на катастрофата в Донецка област не е постъпвала информация от екипажа на малайзийския самолет за неизправност или проблеми.

Полетът преминаваше във въздушното пространство на Украйна нормално, каза на брифинг шефът на украинското ръководство за въздушно движение.

Руските министерства на извънредните ситуации и на здравеопазването предложиха на Украйна помощ за справяне с последиците от трагедията, информира БТА.

Най-малко четирима французи е имало на борда на разбилия се в Източна Украйна пътнически самолет, предаде AFP, като цитира френския външен министър Лоран Фабиус.

„Веднага трябва да започне разследване на тази голяма трагедия”, заяви Фабиус по време на визитата си в Кот д`Ивоар, информира "Фокус".

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет, петима от екипажа са в плен

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет на украинската армия над Луганск. Инцидентът стана по-рано днес в Краснодонски район...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа