Разследващи нахлули в офиса на бивш премиер на Словения

9442
Разследващи нахлули в офиса на бивш премиер на Словения

Представители на Националното бюро за разследване Словения нахлули в офиса на бившия премиер Аленка Братушек.

Следователите получили заповед за обиск в разследване, започнато срещу политика по подозрение в злоупотреба с положение, докато заемала поста европейски комисар.

Юнкер прояви упоритост: Братушек остава зам.-председател

Словенката Аленка Братушек остава кандидат за Европейската комисия. Това каза Маргаритис Шинас, говорителят на новия председател на Ев...

Както беше съобщено от Генерална дирекция на полицията, претърсванията, разрешени по съдебен ред, ще се проведат на четири места. В това число влизат мястото на пребиваване, в офиса на бившия премиер в парламента и правителството, както и в централата на партията, ръководена от Братушек, информира БГНЕС, позовавайки се ТАСС.

"Човек остава с впечатлението, че следователите не знаят какво трябва да се търси", каза адвокатът на бившия министър-председател."Какво си мислят, че ще намерят? Само по себе и това е нещо абсурдно, но в нашата страна ние сме свикнали с това", обясни адвокатът Александър Чаферин.

Бившият премиер на Словения Аленка Братушек трябваше да бъде заместник-председател на новата Еврокомисия, отговарящ за енергийния съюз.

Тя обаче не може да премине изпитите пред евродепутатите и беше принудена да оттегли кандидатурата си. По този начин Братушек облекчи работата на новия президент на председател на Комисията Жан-Клод Юнкер, информира Reuters.

Премиерът на Словения Аленка Братушек подава оставка

Министър-председателката на Словения Аленка Братушек ще подаде своята оставка в понеделник, предаде БГНЕС. Тя се надява на предсрочни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа