"Росатом" официално сключи споразумение с руската държава за помощ за бизнеса си

6794
"Росатом" официално сключи споразумение с руската държава за помощ за бизнеса си

Руската държавна корпорация „Росатом“ и Министерството на външните работи на Русия подписаха споразумение за сътрудничество. Подписи под документа положиха генералният директор на „Росатом“ Сергей Кириенко и руският външен министър Сергей Лавров. Церемонията по подписването се състоя по време на втория ден на Седмото международно изложение „АТОМЕКСПО 2015“ в Москва.

Поради нарасналото търсенето на ядрена енергия и бума в строителството на атомни централи по света, „Росатом“ разчита на доброто партньорство с руското външно министерство за подпомагане на реализацията на проектите си. От енергийната компания очакват руската държава да е проводник на контакт в страните, в които „Росатом“ има интерес да развива дейност и в които вече развива дейност.

Армения окончателно одобри заеми от Русия за своята АЕЦ

Парламентът на Армения одобри подписването на две споразумения с Русия, свързани с удължаване на срока на експлоатация на aрменската АЕ...

Според Серегй Кириенко в момента по света се изграждат 67 нови енергоблока. 29 от тях се строят от „Росатом“. В Русия държавната корпорация изгражда 9 нови блока. "Росатом" е на първо място по обогатяване на уран в света и е номер 2 е по установени ядрени мощности, както и по запаси на природен уран. А по производство на ядрено гориво е в челната тройка на световните лидери.

За последните 4 години „Росатом“ е сключила договори за 80 млрд. долара. Плановете на „Росатом“ са до 2020 г. да достигне поръчков портфейл от 150 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа