X
 
 

Русия ограничава телефоните в училище

805 0
Русия ограничава телефоните в училище
Снимка: iStock/Guliver
В близо 10 600 училища - почти една четвърт от училищата в Русия, вече е ограничено използването на мобилни телефони от деца, съобщи руският министър на образованието Олга Василиева, предаде РИА новости.

„Вече имаме конкретни числа: 10 хиляди 628 училища - тоест приблизително едно на всеки четири - изпълниха препоръките и ограничиха телефоните по време на уроците“, заяви още министърът.

ТАСС за отношенията София-Москва: По-големият винаги отстъпва

„Трудностите в строителството на тръбопровода „Балкански поток“, шпионски и хакерски скандали, спорове за съветската ...

Тя уточни, че в Северна Осетия, Ингушетия, Белгородска област такова решение е взето от 100% от училищата, в Камчатската територия - 37,5%, Магаданска област - 53,3%, Пермска територия - 58,8%, Република Марий Ел - 63, 8%, Удмуртия - 60,9%, Кемеровска област - 67,3%, Курганска област - 50,9%, Свердловска област - 65,3%.

БГНЕС припомня, че по--рано Министерството на образованието препоръча на регионалните власти да обмислят ограничаване на използването на мобилни телефони в училищата. Препоръките се основават на анализ на международния опит и на проучване на общественото мнение, проведено от Министерството на образованието. Правителството препоръча още ако е възможно, училищата да предоставят съоръжения за съхранение на мобилните телефони на учениците по време на учебния процес.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители