Руска петролна рафинерия пак гори: Отново добро утро за Путин с дронове от Украйна (ВИДЕО)

14381
Руска петролна рафинерия пак гори: Отново добро утро за Путин с дронове от Украйна (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Поредна нощ и поредна атака с дронове плюс стрелба с автоматично оръжие в Русия. Засегнати са няколко руски области - местата са познати.

Все още не е ясно колко точно области са атакувани, но със сигурност последствия има - най-малко в Рязанска област. Там има пожар в поредна петролна база, в преработвателния завод "Рязаннефтопродукт":

Според информацията на руския телеграм канал 112 ударът е в звено за първично рафиниране на петрол, има двама ранени. Друг руски телеграм канал - Baza, съобщава, че 3 дрона са успели да уцелят рафинерията, а пожарът гори на около 100 квадратни метра площ:

В Ленинградска област също е имало опит да бъде поразена петролна рафинерия - завод "Кинеф". Свален е дрон от самолетен тип, работата на съоръжението не е прекъсната - няма жертви и щети, уверява губернаторът на областта в Телеграм.

Причинени са били щети на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до спиране на тока за няколко села в Белгородска област, предаде Ройтерс. По първоначална информация, отломки от свален дрон са ударили газопровод, осигуряващ "синьо гориво" за едно от селата в областта, спрян е токът на още две по-малки населени места. В Телеграм губернаторът на областта Вячеслав Гладков обяви, че няма пострадали хора от дроновете, след като при вчерашните атаки той каза, че е загинал човек и още десетина са ранени. По думите на Гладков, 4 дрона са били свалени.Има и информация, че е атакувана сграда на ФСБ.

Губернаторът обаче добави, че град Шебекино е бил подложен на украински обстрел, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил повреден.

И още атаки в Русия

Във Воронеж дронове са атакували, но според местния губернатор Александър Гусев няма щети и жертви. Гусев призна, че има над 30 свалени дрона в Бутурлиновския район и общо над 40 - също за 30 дрона пише и прокремълският телеграм канал Mash. Каналът казва, че 8 дрона са свалени в Брянска област, 5 в Курска област и 5 в Белгородска област, както и 1 в Ленинградска област - в подход към рафинерия "Кинеф". Руското военно министерство съобщи за 65 свалени дрона, 29 от които във Воронежка област и 11 в Белгородска (по 8 в Курска и Брянска област), като за Рязанска официалната информация е за само един свален дрон. А във Воронежка област днес ще има дистанционно обучение.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт каза, че са били унищожени 4 насочени към нея украински дрона. Той вече написа в Телеграм, че предупреждението за ракетен обстрел за областта е отменена.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви, че ПВО е свалила 8 дрона, като отрича да има жертви и щети.

В Липецка област също беше обявена тревога за атака с дронове, посочва БТА. Губернаторът на областта Игор Артамонов вече съобщи, че обявената тревога за атака вече е свалена.

Вчера през нощта Украйна атакува с много дронове Русия и причини много сериозни щети: Обзор: Експлозивен ден и куп проблеми за Русия (ВИДЕА)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Колеж в Русия затвори, защото не иска да лъже за войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.04 - Подготвя ли Киев атака по Кримския мост?

Огън и унищожение: Украйна се похвали с 2 успешни операции срещу Русия (ВИДЕО)

Стотици хиляди в Грузия пак излязоха срещу "руския закон" за чуждите агенти (ВИДЕО)

Г-7 се събира за стратегически разговори в Италия

Руснак е задържан за жестоко убийство с нож на двама украински военни в Германия: Били са на лечение

Боец от "Азов": Няма желаещи да воюват, хората бягат като плъхове и предпочитат да се удавят в Тиса (ВИДЕО)

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com