Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски бандити нахранили свине с тялото на свой украински колега

21 декември 2020, 11:12 часа • 3043 прочитания

Разкрита е съдбата на отвлечения в Русия украински изявен бандит Юрий Василенко, който е основният заподозрян по делото за убийството на бившия депутат в Държавната дума Денис Вороненков и на лидера на партията „Оплот” (Опора) Евгени Жилин.

Версията за изчезването на Василенко е следена от изданието „Росбалт” с позоваване на източник в правоохранителните органи.

Според него, видният бандит е отвлечен от групировката на Александър Сошников, известен в криминалните кръгове като „Сохатый”. Те причакали гангстера край ресторант „Базилик” в Москва и се опитали да го принудят да седне в тяхна кола.

Обаче Василенко, в миналото тренирал бокс, оказал съпротива и се опитал да избяга. „Сохатый” го прострелял в крака, след което с изтичаща кръв Василенко е напъхан в багажника, откарали го на повече от 500 км чак в Курск и го убили.

Полицията задържала „Сохатый” и другите двама участници в нападението. При разпита всички обвиняеми отричали да знаят нещо за съдбата на украинския гангстер. Изследването на полиграфа обаче показало, че с тялото на убития са нахранени животни.

Според изданието, бандитите нахранили свине – това показва и фактът, че скоро след отвличането бандата на „Сохатый” се оказала на свинефермата.

Медиите вече съобщиха, че в Русия е заловен и Александър Зикеев, също заподозрян в отвличането.

Превод: Ганчо Каменарски

Още: Кои са най-характерните черти на престъпниците

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес