Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски неволи: Втората армия в света гладува в Донбас и разменя дърва срещу храна

10 октомври 2022, 18:43 часа • 3849 прочитания

Руските войски в Донбас, както и принудително мобилизираните там, през последните седмици изпитват остър недостиг на най-необходимото, включително на хранителни продукти, съобщи телевизия "Канал 24", позовавайки се на източници в украинските специални служби. Руските генерали не са се погрижили подчинените им да не гладуват и да не мръзнат в окопите.

Ударите на Въоръжените сили на Украйна, нанесени с далекобойна артилерия, липсата на камиони и общият проблем с логистиката са довели до това, че още през август руските войски в Донбас и Луганска област са започнали да изпитват сериозни затруднения с продоволствието.

Местните хора, които бяха "освободени" от руските окупатори от електричество, вода, достъп до магазини и въобще до някакъв нормален живот, масово крият храната си, а руската армия провежда систематични претърсвания в частните домове, опитвайки се да се снабди с поне минимално количество продукти. От октомври руснаците на фронтовата линия са започнали да страдат и от студа затова са забранили временно на местните жители да събират дърва, тъй като самите окупатори търсят начини да се отопляват, се посочва в материала.

Поради пълната липса на храна и нежеланието на местните жители да споделят продукти с нашествениците, руските войници са принудени да предлагат на хората размяна. Те разменят сандъци с дърва за огрев срещу картофи, сланина и въобще каквото друго им се намира на местните за ядене.

Руските офицери знаят за това, но не могат да направят нищо, се посочва в материала. За да имат все пак с какво да се хранят подчинените им, те избират да си затварят очите и да не доложат на висшето командване за това неподчинение.

ОЩЕ: На работещите в Чувашия принудително удържат част от заплатата за екипировка на мобилизираните

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес