Руски съд оправда Гари Каспаров

5615
Руски съд оправда Гари Каспаров

Хамовническият съд в Москва оправда днес бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров, като отхвърли обвинението за нарушаване на правилата за провеждане на събрания при произнасянето на присъдите на трите млади жени от пънк групата "Пуси райът", съобщиха съдебните власти, цитирани от руските агенции.

Каспаров беше арестуван при опита му да влезе в съдебната зала, където се гледаше процесът срещу "Пуси райът". Полицаите заявяват, че той крещял лозунги, и го обвиниха в нарушаване на правилата за организиране на събрания, митинги и шествия. Съдът обаче реши, че вината на Каспаров не може да бъде доказана.

"Производството по административното дело се прекратява, тъй като в действията на Каспаров няма административно правонарушение", заяви съдийката. Мотивирайки решението си, тя посочи, че показанията на очевидци - журналисти, заслужават доверие, което се потвърждава и от снимки и видеозаписи. Освен това според нея двама свидетели полицаи са дали неясни показания. Присъстващите в залата посрещнаха решението на съдийката с аплодисменти.

Редактор: Петър Проданов

Каспаров се яви пред съда в Москва

Кралят на шахмата, превърнал се в противник на Кремъл, Гари Каспаров, се яви в съда, изправен пред заплахата от затвор заради ухапван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа