Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски удар уби полицаи в Украйна, войници на Путин ликвидирани край Белгород (ВИДЕО)

27 февруари 2024, 18:04 часа • 4895 прочитания

Руски удар в североизточната украинска област Суми уби двама полицаи и рани други четирима, съобщи на 27 февруари украинският вътрешен министър Игор Клименко в "Телеграм".

Още: Украински партизани: Подпалихме офиса на Путиновата партия в окупираната Нова Каховка

Как са загинали полицаите?

Полицейските служители са посещавали селскостопанска сграда, повредена при предишна атака, когато силите на Русия са я ударили отново с артилерия, написа Клименко.

"Спасителите извадиха телата на двама полицаи изпод развалините. Още четирима следователи бяха ранени. Оказва им се медицинска помощ", добави той. "Съчувстваме на семействата на жертвите. Скърбим заедно с вас".

Още: Денков: Няма да изпращаме български войски в Украйна (ВИДЕО)

"Полицаите не оставят цивилни дори в най-горещите точки. Непрекъснато рискуват живота си, като остават верни на клетвата. И днешната трагедия доказва, че това не са само думи", заяви вътрешният министър на Украйна.

Руските сили бяха отблъснати от Суми в началото на инвазията им през 2022 г., но областта все още редовно търпи артилерийски удари от другата страна на границата, пише БГНЕС. Регионът граничи с Русия и е обект на бомбардировки от началото на двугодишната инвазия на Москва.

Още: Втори свален за днес Су-34: Останаха ли самолети на руснаците?

Ликвидирани руски войници край Белгород

Междувременно стана ясно, че при нападение в руското село Почаево, Белгородска област на 26 февруари вечерта са били убити двама руски войници. Друг е ранен. Един от оцелелите казва, че нападението било извършено с дрон.

Губернаторът на областта Вячеслав Гладков съобщи, че трима цивилни са били убити, а други четирима са били ранени. Той уточни, че нападнатите са били "строителни работници". На видеозаписа от мястото на инцидента обаче се вижда, че ранените са облечени във военни униформи, показва беларуската опозиционна телевизия NEXTA (ВИДЕО 18+).

Още: Официално: Украинските сили отстъпиха от още две села при Авдеевка

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес