Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Украинските сили отстъпиха от още две села при Авдеевка

27 февруари 2024, 16:33 часа • 17647 прочитания

Украинските войски са се оттеглили от две малки села близо до Авдеевка, съобщи днес говорителят на Таврийското направление Дмитро Лиховий в ефира на общоукраинския телемаратон по телевизионния канал "Рада".

(КАРТА) Става въпрос за селата Степово и Северно - и двете са били с под 100 жители население преди войната. Степово се намира на северозапад от Авдеевка, на 2-3 километра, като беше основна точка на отбрана до коксохимичния завод, но още преди няколко дни стана ясно, че украинците са отстъпили и обстрелват напредващите руснаци от позиции от по-висок терен - сега вече отстъпват и от тях, като боевете се пренасят към Бердичи (7-10 километра северозападно от Авдеевка). За Северно стана ясно още вчера - то е на 5-6 километра запад-югозапад от Авдеевка, след него идва Тоненко, където сега има боеве, в покрайнините му.

ОЩЕ: Украйна отстъпва още на запад от Авдеевка (ВИДЕО) 

По думите на Лиховий сраженията при Северно са продължили снощи и през изминалата нощ. "Врагът претърпя тежки загуби тук (в Северно – бел. ред.)", посочи Лиховий.

Той добави, че украинските военни са стабилизирали отбранителната линия при селата Тоненко, Орловка и Бердичи. По-специално, руските щурмови групи са били блокирани в североизточните покрайнини на село Орловка.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес