Руските кораби в Ламанша се готвят за учения

4732
Руските кораби в Ламанша се готвят за учения
Снимка: Getty Images/Guliver

Руски кораби, навлезли в Ламанша, се готвят за учения по противовъздушна отбрана и борба с вражески подводници в северната част на Атлантическия океан. Това съобщи представителят на пресслужбата на Северния флот капитан Вадим Серга.

„В Ламанша ние нищо не провеждаме. Корабите сега пристъпиха към преминаване на пролива, а ученията ще бъдат проведени по-късно в северните райони на Атлантическия океан“, съобщи Серга, като добави, че предстоящите учения по никакъв начин не са свързани с мащабните учения на НАТО в северната част на Шотландия. „Това по абсолютно никакъв начин не е свързано. Винаги, когато имаме група от кораби, ние се стараем попътно да отработим мероприятия от бойната подготовка, това е всичко, това е нормална практика“, заяви представителят на Северния флот.

"Евростар" пак спря влаковете под Ламанша

Компанията Евростар отмени следобед десет влака след нов инцидент в тунела под Ламанша, който принуди компанията Евротунел да затвори...

В съобщенията на пресслужбата на флота се казва, че „в акваторията на Северния Атлантически океан отряд от кораби на Северния флот предстои да изпълнят комплекс от учебни-боеви упражнения по противовъздушна отбрана и борба с вражески подводници“. „В най-близко време БПК (голям противоподводен кораб) и плавателните съдове за сигурност, влизащи в състава на отряда, ще извършат преход през проливната зона в Северно море, а след това в районите на Североизточен Атлантически океан“, се отбелязва още в съобщението. Сега отрядът от кораби предстои да отработи съвместни действия по прехвърляне на течни и твърди товари в движение съвместно с танкера „Дубна” и оказване на помощ в условия на авария на кораб.

БПК „Североморск“ е напуснал главната база на Северния флот в гр. Североморск на 20 ноември 2014 г. Оттогава моряците са изминали над 18 300 мили, преодолявайки част от разстоянието в условията на бури.

 

 

Бурята Ерих заплашва района на Ламанша

Поредна силна буря застрашава района на Ламанша след стихията, която бушува сега във Великобритания, Северна Европа, части на Франция и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа