САЩ към Русия: Искате война в Украйна

59948
САЩ към Русия: Искате война в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

След снощната извънредна среща на Съвета за сигурност на НАТО по повод обвиненията, че Русия вкарва войници и техника на тeриторията на Източна Украйна, ситуацията се изостря все повече.

По време на събирането американският представител в Алианса Саманта Пауър директно обвини Русия, че цели ескалация и война в Украйна. Отговорът на Москва беше категоричен – това е пропаганда, каза руският представител Александър Панкин, предаде BBC.

Украйна се мобилизира за военни действия

Украйна съобщи, че се готви за борба в отговор на съсредоточаването на руски войски и сили на бунтовниците в източната част на страна...

„Тенденцията е ясна – каквито и ангажименти да поема Русия за украинската криза, тя ги нарушава. Русия договори план за дълготраен мир в Украйна и след това систематично го пренебрегва при всеки удобен случай. Москва говори за мир, но подклажда война”, емоционално посочи с пръст Русия Саманта Пауър.

Още вчера (12 ноември), при това в София, генерал Филип Брийдлав, който е Върховният главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Алианса в Европа, обяви в прав текст, че НАТО има доказателства за навлизащи руски колони с военна техника и жива сила. Вече няма съмнение, че Русия директно се намесва с военни средства в конфликта в Украйна, каза той.

Александър Панкин на практика не отрече твърденията за руски военни колони в Украйна, но заяви, че „това не променя ситуацията на терен”.  И обвини Съвета за сигурност на НАТО в „пропагандна атака”.

Откакто Източна Украйна се превърна във военна зона, над 4 хил. души загубиха живота си.

Киев се жалва официално на Русия за руска инвазия в Източна Украйна

Украинското външно министерство изпрати протестна нота до руското дипломатическо ведомство във връзка със ситуацията в източната част...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа