Швеция отново затегна мерките за прием на бежанци

1842
Швеция отново затегна мерките за прием на бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Швеция въведе по-строги условия за кандидатстване за убежище в страната, предаде АФП. С абсолютно мнозинство от 240 срещу 45 гласа парламентът в Стокхолм прие извънреден нормативен акт, с който през следващите 3 години ще отпадне даването на временно убежище в страната. Ще бъде ограничен и броя на бежанците, които ще могат да се присъединят към своите семейства, вече настанени в страната.

Законовите промени ще влязат в сила на 20 юли и ще се отнасят за всички молби за убежище, регистрирани след 24 ноември тази година.

Дания и Швеция продължават контрола по границите за още 6 месеца

Дания и Швеция удължиха за още 6 месеца извънредното връщане на проверките по шенгенската им граница. Според Копенхаген и Стокхолм в Ев...

При сегашните правила мигрантите, получили 3-годишно позволение за пребиваване, могат да кандидатстват за постоянно убежище, ако намерят работа, която да покрива основните им жизнени нужди.

Мерките целят голямо намаление на броя на търсещи убежище и в същото време подобрение на посрещането и настаняването на мигранти в Швеция, гласят приетите предложения.

Те бяха подкрепени от депутатите на Социалдемократическата и Зелената партии, които формират управляващата коалиция. Либералите и християндемократите се въздържаха, докато опозиционни центристки и леви политици гласуваха против.

Миналата година Швеция прие 160 000 молби за убежище, което е най-много на глава от населението в целия ЕС. Това доведе до затягане на условията по прием още през 2015 година.

Само 494 от 163 000 мигранти в Швеция са си намерили работа

Едва 494 от 163 000 души, търсещи убежище в Швеция през 2015 г., са успели да си намерят работа, показват данни на шведската аг...

В началото на годината Стокхолм въведе и временен контрол по шенгенската си граница с Дания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа