Силна зърнена реколта тази година в Русия очаква Путин

1686
Силна зърнена реколта тази година в Русия очаква Путин
Снимка: Kremlin.ru

Тазгодишната реколта от зърно в Русия ще възлиза на 140 милиона тона, заяви руският президент Владимир Путин, добавяйки, че това би бил отличен резултат, съобщи ТАСС. "Това, че и тази година реколтата ни ще бъде толкова добра - 140 милиона тона зърно, е много хубаво", каза държавният глава на среща с членове на правителството.

През 2022 г. Русия успя да произведе 153,8 милиона метрични тона зърно, което беше рекордно голямо количество за страната. Федералната статистическа служба на Русия (РОССТАТ) днес също така публикува данни, показващи, че през януари – септември 2023 г. производството на автомобили, камиони, торове, злато, алуминий, чугун, нелегирана стомана, бензин и дизел са нараснали. За същия период спад отбелязва производството на природен газ, легирана стомана и амоняк, разкриват статистическите данни.

Още: Кремъл сам пуснал слуха за инфаркта на Путин, дори Песков не бил наясно?

През първите девет месеца на 2023 г. в Русия са произведени 358 000 леки автомобила, което е с 2,7 на сто повече спрямо същите месеци на 2022 г. За същия период са произведени 118 000 камиона, което е годишно увеличение с 14 на сто. През януари – септември производството на минерални торове в Русия се е увеличило с 6,1 на сто на годишна база - до 18,9 милиона тона. Производството на амоняк обаче е намаляло с 0,5 на сто до 12,6 млн. тона, предава БТА.

Добивът на злато е нараснал с 1,7 на сто през първите три тримесечия, отнесено към същия период на миналата година. Като цяло обаче производството на основни благородни метали в Русия през септември е намаляло с 3,7 на сто на годишна основа.

Още: Руснаци, жадуващи да победят Путин, се бият за Украйна: Историята на батальон "Сибир"

Също така производството на алуминий е било нагоре с 4,2 на сто през първите девет месеца на 2023 г., въпреки че през септември се отчита спад с 5,9 на сто на годишна база, както и с 8,2 на сто на месечна база. За януари – септември 2023 г. 41,1 милиона тона чугун са били произведени от заводи в Русия, което отговаря на годишно увеличение с 5,7 на сто.

За същия период са произведени 45,2 млн. тона нелегирана стомана, или с 6,5 на сто повече, отколкото година по-рано. Производството на легирана стомана обаче намалява – до 11,7 милиона тона или с 3,4 на сто. Като цяло металургичното производство в Русия регистрира годишен ръст на продукцията с 3,8 на сто през първите девет месеца на 2023 г.

Още: Украински знамена и панделки по руското посолство: Унгарци на протест срещу Орбан (ВИДЕО)

Производството на руски природен газ спада осезаемо за посочения период - с 11,4 на сто до 380 милиарда кубически метра. Производството на втечнен природен газ (ВПГ) възлиза на 23,6 млн. тона, което е с 4,4 на сто по-малко в сравнение с януари – септември 2022 г. Очаква се добивът на газ като цяло да намалее с 5 на сто тази година и обемите да възлизат на 642 млрд. куб. м. 

През деветте месеца до края на  септември производството на автомобилен бензин е нараснало с 2,9 на сто на годишна база, а на дизелово гориво - с 6,3 на сто. Производството на кокс и нефтопродукти през деветте месеца нараства с 3,9 на сто.

Още: Путин: Българската такса няма да спре доставките ни на газ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руснак е задържан за жестоко убийство с нож на двама украински военни в Германия: Били са на лечение

Боец от "Азов": Няма желаещи да воюват, хората бягат като плъхове и предпочитат да се удавят в Тиса (ВИДЕО)

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com