Словения ще представи нова кандидатура за еврокомисар

7806
Словения ще представи нова кандидатура за еврокомисар
Снимка: Getty Images / Guliver

Словенският премиер Миро Церар заяви, че правителството му е разочаровано от решението на Европейския парламент да отхвърли кандидатурата на бившия министър-председател на страната Аленка Братушек за поста на еврокомисар, и възнамерява да определи нов кандидат за тази позиция в следващите два или три дни, съобщи AFP.

"Словения е разочарована от тази ситуация. Като министър-председател, аз ще направя всичко, което е възможно, за да излъчи правителството нов достоен кандидат”, заяви министър-председателят на европейската държава.

2 комисии в ЕП отхвърлиха кандидатура на Словения за енергиен еврокомисар

Бившият премиер на Словения Аленка Братушек беше отхвърлена днес с голямо мнозинство от Европейския парламент като член на бъдещата ЕК,...

Европейските депутати с голямо мнозинство отхвърлиха бившия премиер на Словения Аленка Братушек като кандидат за комисар в Европейската комисия, превръщайки я в първата жертва от бъдещия екип на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Братушек, номинирана за заместник-председател за енергийния съюз в Европейската комисия, не успя да впечатли евродепутатите по време на изслушването си в понеделник.

Сега Юнекр ще трябва да намери друг кандидат от Словения, по възможност жена от либералната група на Братушек, след като евродепутатите я отхвърлиха с 112 срещу 13 гласа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа