X
 
 

Столтенберг: Северна Македония - пълноправен член на НАТО в началото на 2020 г.

737 0
Столтенберг: Северна Македония - пълноправен член на НАТО в началото на 2020 г.
Снимка: iStock/Guliver
Завършването на процедурата по ратификация на документите за влизането на Северна Македония в НАТО е планирано за началото на следващата година, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от РИА Новости, предаде БГНЕС.

"Северна Македония е много близо до това да стане член на алианса. През пролетта вече подписахме Протокола за присъединяване, тогава парламентите на съюзническите страни го ратифицираха. Не очаквам всички съюзници да приключат тези процедури до началото на декември, но очаквам, че те ще бъдат завършен в началото на следващата година. Тогава Македония ще стане пълноправен член", каза генералният секретар пред репортери.

Сърбия, Северна Македония и Албания облекчават размяната на работна ръка

Облекчаване на търговията, преминаване на стоки без митническо облагане и чакане по границата, пътуване без паспорт, облекчена процедур...

Гърция и Македония подписаха споразумение през юни 2018 г., което решава дългогодишния спор за името на РС Македония и отваря за Скопие вратите към НАТО и ЕС.

В момента процесът на ратифициране на протокола за влизането на Северна Македония в НАТО продължава. По-рано се очакваше процесът да приключи на срещата на върха на алианса, която ще се проведе в Лондон през декември.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители