СЗО очаква повишение на смъртността от COVID-19

2178
СЗО очаква повишение на смъртността от COVID-19
Снимка: Getty Images/Guliver

Европа трябва да се подготви за „тежка“ есен с нарастване на смъртните случаи от COVID-19, предупреди служител на Световната здравна организация. Няколко държави вече налагат нови целенасочени мерки за противодействие на втората вълна на пандемията, отнела повече от 921 000 живота, съобщава Евронюз.

От понеделник в Англия влиза в сила строго ограничение на събранията, докато Италия се сблъсква с предизвикателството на новата учебна година и връщане в училище, а Израел реши да се ограничи отново от края на седмицата.

За последната седмица - безработните повече от новоназначените на работа

Новорегистрираните безработни в цялата страна са повече от постъпилите на работа чрез бюрата по труда - това сочат данните на Националн...

Ще стане по-трудно. През октомври и ноември, ще се стигне до по-висока смъртност, каза Ханс Клуге, директор на европейския клон на СЗО.

Броят на случаите в Европа се е увеличил значително за няколко седмици, особено в Испания и Франция. Според публичните данни на организацията само в петък са регистрирани над 51 000 нови случая в 55-те страни на СЗО в Европа. Това е повече от пиковете, наблюдавани през април, въпреки че по това време контрола е бил много по-нисък, според експерти.

В момента броят на ежедневните смъртни случаи остава на нивото, наблюдавано от началото на юни, около 400 до 500 , свързани с COVID-19, според СЗО в Европа, която в понеделник и вторник събира своите държави-членки за обсъждане на мерки за противопоставяне на пандемията.

Служителят на ООН подчерта, че разработването на ваксина, която все още е в ход, няма да сложи край на пандемията. „През цялото време чувам:„ ваксината ще бъде краят на епидемията. “Разбира се, че не, каза Клуге. Той обаче смята, че настоящата ситуация изисква специфичен отговор, а не общо ограничаване.

Родители на протест пред МОН: Мерките стресират децата (СНИМКИ)

Родители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката. Те настояват да отпадне задължителното носене на маски в ...

Както в Англия, където сега е забранено да се събират повече от шест души от различни огнища. Това ограничение, което не се прилага за други части на Обединеното кралство, се прилага както вътре, така и навън, с изключение на училища, работни места, сватби или погребения.

Във вторник всички събирания между приятели или семейство ще бъдат забранени в Бирмингам, вторият по население град във Великобритания, според решение на местните власти. Жителите могат да продължат да посещават кафенета, ресторанти или магазини, но не могат да се събират с други хора от други домакинства.

Над 3500 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Великобритания в петък, според правителствени данни, най-висок брой ежедневни смъртни случаи от 17 май. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Над 300 бомби от Втората световна война откриха в Атина

Преди САЩ да въоръжат наново Украйна: Русия атакува и има успехи (ВИДЕО)

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа