Тереза Мей е поканила Тръмп за две посещения през 2018 година

1103
Тереза Мей е поканила Тръмп за две посещения през 2018 година
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че британският министър-председател Тереза Мей го е поканила да посети два пъти страната ѝ през 2018 година, в това число и на държавна визита.

Както написа в своя Twitter журналистът Пиърс Морган, който интервюира американския лидер, двете посещения са договорени за лятото и есента.

Във Великобритания строят радар за случаи на „руска агресия“ по въздух

Великобритания ще се сдобие с радиолокатор на остров Унст, Шотландия. Както съобщава сайтът на британското министерство на отбраната, о...

"Президентът Тръмп ми каза, че тази седмица Тереза Мей му е предложила да направи две визити до Великобритания тази година – една работна през лятото и една държавна през есента", гласи публикацията на Морган в социалната мрежа.

Пълното му интервю с американският лидер ще бъде излъчено в неделя по британската телевизия ITV. Отделни детайли от разговора му с Тръмп ще бъдат публикувани и във вестник „Мейл он съндей“. Въпреки това обаче вече бяха публикувани рекламни трейлъри от телевизионния запис.

В един от откъсите се вижда как президентът на САЩ заявява, че се счита за много популярна и харесвана личност във Великобритания.

"Постарах се да не се изсмея и отбелязах: много опозиционни политици, като Джеръми Корбин, лидерът на лейбъристите, и кметът на Лондон Садик Хан не желаят да ви допуснат до страната. Те не искат да идвате по какъвто и да било повод", коментира Морган.

Лондон вини Москва, че готви хаос и паника във Великобритания

Британското правителство обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната заради евентуални планове за предизвикване ...

"Това си е техен проблем. Ако не искат, аз мога да си остана и у дома", отговорил Тръмп на забележката и добавил, че много от британците всъщност харесват възгледите му и се отнасят към него с уважение.

Припомняме, че през 2017 година Мей отправи покана към Тръмп от името на кралица Елизабет II да отиде на държавно посещение във Великобритания. Повече от 2 млн. британци обаче подписаха петиция за отмяна на визитата му заради възмущението си към политиката му и в частност, антимиграционния му указ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа