Тръгна най-мащабното военноморско учение на НАТО в историята

16251

За пръв път традиционното военноморско учение Joint Warrior на НАТО, което започна край бреговете на Шотландия, включва толкова големи сили, коментира в свой материал авторитетният британски ежедневник The Telegraph.

Според данните на медията в учението ще се включат 55 кораба, 70 въздушни съда и 13 000 моряци, войници и летци от 14 държави. Основна роля ще играят британските кралски военноморски сили.

САЩ поглежда отвъд България и армията ни

САЩ се отказаха да разполагат въоръжение и техника у нас, а през 2015 г. няма планирано нито едно съвместно учение между българската и ...

От британското министерство на отбраната уверяват, че маневрите не са предизвикани от поведението на някоя конкретна държава, но командването на НАТО потвърди, че те трябва да демонстрират военната мощ на Алианса, за да успокоят съседите на Русия, опасяващи се агресия от нейна страна, пише БЛИЦ.

Ученията ще продължат две седмици. Една от задачите е залавянето на подводница на условен противник. Изданието припомня, че миналата година британските военни поискаха помощ от патрулни самолети на НАТО, след като са засекли край шотландското крайбрежие предполагаема руска подводница. Няколкоседмичното издирване във водите край Шотландия обаче не се увенча с успех.

Подобни маневри се провеждат два пъти в годината отбелязва британският вестник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа