X
 
 

Турция предизвика ЕС - засилва дейността си по сондажи при Кипър

2482 13
photo of Турция предизвика ЕС - засилва дейността си по сондажи при Кипър
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция ще засили дейността си край Кипър, след като ЕС одобри санкции срещу Анкара за сондажни операции в Източното Средиземноморие, каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде БГНЕС.

Външните министри от ЕС договориха в понеделник мерки, включващи намаляване със 145,8 млн. евро от предприсъединителните финансови средства за Турция, отпуснати за 2020 година. Други мерки на ЕС, предприети срещу Анкара, включват спиране на диалога на високо равнище с Турция и прекратяване на преговорите за авиационно споразумение. Решението беше взето, след като Анкара многократно пренебрегна предупрежденията на Европейския съюз и САЩ за прекратяване на дейностите си по сондиране край Кипър.

Кипър иска ЕС да санкционира тежко и реално Турция

Санкциите, които бяха разгледани вчера от постоянните представители на страните-членки на ЕС в Брюксел срещу Турция заради сондажите ѝ ...

"Ако вземете такива решения, ще увеличим дейността си", заяви Чавушоглу по време на телевизионна пресконференция в столицата на Северна Македония Скопие. Турция вече е изпратила три кораба за сондиране за петрол и газ край Кипър, каза Чавушоглу, добавяйки: "Благодарение на Бог, скоро ще изпратим четвърти кораб в източната част на Средиземно море".

Откриването на огромни запаси от газ в източната част на Средиземно море подхрани надпревара за използване на подводните ресурси и предизвика спорове между Турция и Кипър. Турски официални лица заявиха, че районите, където се намират корабите, са част от континенталния шелф на Турция или част от територията на Севернокипърската турска република.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не се наиграха тези шорошки К.Р.И Деби и Барбара, ей..
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Изгонете всички турски гастърбайтери от ЕС и им ги върнете с депортиране в Турция,банките да спрат да ги кредитират,наложете ембарго на турските зеленчуцим и плодове,спрете куфарната търговия,забранете всички туристически полети за Турция и никакви западни туристи да не я посещават и ГОТОВО...АНАДОЛА БИЙЧ се усра до коленете!!!!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И като се събуди къде ти бяха краката колега?В контакте,а?
  : 2 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Hamerikancite trqbva da razberat 4e , KOGATO SVALI6 NQKOGO OT DYRVETATA , PYRVATA MU RABOTA E , DA TE NAPRAVI NA MAIMUNA !Sy6toto se otnasq i za Zapadna Rvropa i po- konkretno pylnata s turci i djamii Germaniq !
  : 0 !
 • Хасан 3 Хасан преди 1 месец Профил на трол?
  Който си има С-400 покриваща целият периметър може да си сондира на воля.Да е честито на ЕС-то.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хасанеее...то и АЛлах ти сондира гъза на воля,когато биеш теманета по време на молитва...ДА ТИ Е ЧЕСТИТО!!!
  : 4 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А бе пИдерунгели,какво им се церемоните на тия мазни фесове?!!Спрете им всички тръбопроводи за Европа,наложете им същите санкции като на Русия за Крим и им гледайте сеира!!!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ба ти какво ще ядеш ба гладен ганьо нямате ни домати ни краставици и прасета нямате африканска чума ги удари , ни заплати имате ни пенсии, че на туй отгоре сте КЕНЕФА на Европа! Тръгнали да коментират 100 милионна Турция с годишен брутен вътрешен продукт за 952 милиарда долара Ха ха ха ха ....
  : 1 !
 • до 2.1-не бе МУХЛѝьььооо... 2.2 до 2.1-не бе МУХЛѝьььооо... преди 1 месец Профил на трол?
  Ще ядем български домати и краставици,прасетата ще ги заколим а главитъе ще Ви ги пратим по пощата,заплати и пенсии вече получаваме от Европа,а КЕНЕФА е в АНАДОЛА БИЙЧ!!!!АНАДЪМО?????
  : 2 !
 • до 2.1-не бе МУХЛѝьььооо... 2.3 до 2.1-не бе МУХЛѝьььооо... преди 1 месец Профил на трол?
  Ще ядем български домати и краставици,прасетата ще ги заколим а главитъе ще Ви ги пратим по пощата,заплати и пенсии вече получаваме от Европа,а КЕНЕФА е в АНАДОЛА БИЙЧ!!!!АНАДЪМО?????
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А бе пИдерунгели,какво им се церемоните на тия мазни фесове?!!Спрете им всички тръбопроводи за Европа,наложете им същите санкции като на Русия за Крим и им гледайте сеира!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ама... Путин няма ли да се ядоса?
  : 1 !
 • таварищ паПутин дава малко подробности по темата 1.2 таварищ паПутин дава малко подробности по темата преди 1 месец Профил на трол?
  Нема...нЕЕЕмааа...ръгай чушки в бобаааа...
  : 0 !
Последно в Актуално