Ужасът от руския ракетен удар срещу Виница - запечатан на ВИДЕО

12470
Ужасът от руския ракетен удар срещу Виница - запечатан на ВИДЕО
Снимка: Getty Images

Светът е възмутен от поредните зверства на руската армия в Украйна, след като в четвъртък ракети поразиха град Виница в югоизточната част на нападнатата от Владимир Путин страна. В резултат на атаката, инициирана от подводница в Черно море, загинаха най-малко 23 души. Сред тях има три деца.

Кадри от мястото на събитието показват паниката на жителите на Виница на една от улиците по време на руския обстрел. Няколко души слизат от велосипедите си, захвърлят ги на земята и лягат по корем, докато градът е атакуван.

Друго видео от камерата на магазин, намиращ се на 500 метра от епицентъра на експлозията, показва как прозорците се чупят.

Най-трогателна е историята на малката Лиза. 4-годишното момиче е загинало при обстрела, а майка му е сериозно ранена. Тя е била откарана в болница в тежко състояние и лекарите се борят за живота ѝ, предава беларуската опозиционна телевизия NEXTA в Twitter. Медията показва и видео на майката с момиченцето, което бута детска количка по улиците на Виница в деня на атаката.

На кадри от Украинската спешна помощ, споделени в Twitter от NEXTA, се вижда окървавена детска количка след руските ракетни удари. Има и снимка на труповете на детето, както и друго тяло - вероятно на майка му.

Оказа се, че съпругата на президента Володимир Зеленски – Олена Зеленска – се е познавала с малката Лиза. Тя сподели публикация за момиченцето и написа, че го е разпознала, когато прочела новините за трагедията във Виница.

„Днес с ужас видяхме снимка на преобърната бебешка количка от Виница. И тогава, четейки новините, разбрах, че познавам това момиче. Малката Лиза загина днес от руска ракета. Сега няма да изпиша всички думи, които наистина бих искала да кажа на онези, които я убиха. Ще ви разкажа за нея“, написа Зеленска.

Тя пусна видео от кампанията и добави: „Срещнахме се с това прекрасно момиче по време на снимките за едно видео за Коледа. Светло, искрено, радостно дете, което растеше, обгрижвано с любов. Тогава малката палавница успя за половин час да изрисува с бои не само себе си, празничната си рокля, но и всички останали деца, мен, операторите и режисьора... Погледнете я тук, докато е жива, моля ви. Плача заедно с близките ѝ“, завърши трогателния си пост Олена Зеленска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа