"Южен поток" получи разрешение да започне да се строи на руска земя

12014
"Южен поток" получи разрешение да започне да се строи на руска земя

Руското министерство на строителството и жилищно-комуналното стопанство официално разреши строежа на руската част от морския газопровод "Южен поток", съобщиха от "Южен поток транспорт".

Съгласно разрешението "Южен поток транспорт" може да започне строителни дейности, свързани с проекта, на сушата в Русия. В съответствие със законовите процедури в страната, специално разрешително за полагане на тръбите в морския участък ще бъде издадено по-късно през настоящата година от Министерството на природните ресурси и екологията на Руската федерация.

Разрешенията за строеж следват одобрението, получено през март 2014 г., на Проектната документация, която включва и Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) в Русия. Докладът за ОВОС бе резултат от обстойни проучвания и изследвания, проведени от руски и международни експерти и показа, че проектът няма да окаже значимо неблагоприятно въздействие върху околната среда. Тези заключения бяха потвърдени чрез съгласуването им от Федералната агенция по риболова, Комисията за държавна екологична експертиза и от Комисията по държавна експертиза.

На руския бряг "Южен поток транспорт" ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на "Газпром".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа