Уволнения в Украйна и недоволство към Гърция

8440
Уволнения в Украйна и недоволство към Гърция

Президентът на Украйна Петро Порошенко освободи от длъжност посланика на страната в Армения Иван Кухта и командващия ВВС на Украйна Юрий Байдак.

За уволненията бе съобщено на официалния сайт на украинското президенство. Не се посочват причини за освобождаването на посланика в Армения Иван Кухта.

По отношение на ген.-полковник Юрий Байдак се отбелязва, че "преминава в запаса по здравословни причини" и с "право да носи военна униформа". През юни Порошенко подписа указ, чрез който Байдак се сдоби с лустрационен имунитет.

Вчера външният министър на Украйна Павел Климкин пък прекрати пълномощията на почетния консул на страната в Турция Левент Айдън, появил се в Анталия с фланелка с образа на Путин.

Междувременно пред Financial Times украинският премиер Арсений Яценюк се оплака, че Украйна била забравена заради гръцката криза. "Покрай кризата с Гърция Украйна изчезна от радарите на световното общество. Погледите на всички са фокусирани върху Атина и ние престанахме да сме приоритет", отбелязва Яценюк.

"Обещаха ни 25 млрд. долара за следващите 4 години – от МВФ, от Световната банка, от други места. А нашите гръцки приятели, с население е 4 пъти по-малко от това на Украйна, до момента са получили 300 млрд. евро. И искат още 60-80 млрд."

"Гърция е политическа катастрофа. Това е политическа безотговорност, която изяжда преимуществата на други страни в предприемането на драстични реформи. Украйна се придържа към реформите и е готова да плати политическата цена за това", отбеляза Яценюк.

Пращаме войници на учение в Украйна

51 български военни с пълно бойно снаряжение ще заминат за Украйна за учения на НАТО. Ученията SABER GUARDIAN 2015 и RAPID TRIDENT 201...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа