X
 
 

В Германия на четвърто място по детски бракове са хора с български паспорти

4481 0
photo of В Германия на четвърто място по детски бракове са хора с български паспорти
Снимка: Thinkstock
С бежанската вълна към Германия в страната се е увеличил броят на детските бракове.

Германското министерство на правосъдието ще внесе законопроект за забрана и отмяна на вече сключени, макар и в чужбина, бракове между деца. 65 от засегнатите малолетни са български граждани.

Германските затвори за препълнени

В затворите в Германия се появи проблем – оказва, се че има сериозен недостиг на свободни килии в национален мащаб, съобщава реги...

Хората с български паспорти изненадващо заемат четвърто място по детски бракове в Германия - след сирийци, иракчани и афганистанци.

„Деца под 16 години не могат да бъдат женени, това е ясно и тези бракове ще бъдат анулирани. Все още обсъждаме какво да направим с браковете, сключени между 16 и 18-годишните”, обясни правосъдният министър на Германия Хайко Маас.

Сред мигрантите още по-чести са случаите на бременни малолетни и непълнолетни. За тях се грижат социални работници, говорещи български, отбелязва bTV.

Анна Златева, съветник към проекта „Моби", разказа за един от случаите.

„Детето е ходело на училище, родителите й са решили да води нормалния германски живот. Тъй като семейството на момчето настоявало за брака, се стигнало до сериозен конфликт с намеса на полиция. Момичето бе на 14 години”, посочи тя.

Германия: Заплахите няма да помогнат на Турция

Германия заяви, че „заплахите не помагат“ на споразумението между Европейския съюз и Турция. Реакцията на Берлин идва, сле...

„Моят опит сочи, че в крайна сметка родителите идват тук, за да дадат по-добър живот на децата си”, каза и координаторът Анете Шимала.

Най-големият проблем за българските имигранти в Германия се оказва намирането на жилище.

На нелегалния пазар на имоти често им взимат огромни наеми, след което ги настаняват ги при ужасяващи условия. Тогава те търсят социалните работници и получават помощ - обикновено интензивната грижа за новодошло семейство продължава 6 месеца.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че през 2015 г. Германия е най-желаната страна от европейските граждани. Федералната служба по миграция и бежанци съобщава за над 685 хил. новорегистрирани европейци. Най-много са от Румъния (174 779) и от Полша (147 910).

На трето място са българите. Според мониторинга през 2015 г. броят им във федералната република е нараснал с 14% – от 63 140 през 2014 г. на 71 709 през 2015 г. Най-много са младите на възраст между 25 и 35 години (19 129). Следвани от тези в активна работна възраст (35-45 г.) – 15 928 души, пише още Economic.bg.

В Германия 100 000 от жертвите на домашно насилие са жени, а 25 000 - мъже

През 2015 година в Германия са регистрирани над 125 000 лица, които са били жертви на насилие от страна на брачните им или извънбрачнит...

Значителен е и броят на българчетата до 16-годишна възраст (11 330). Още почти толкова са и българите между 18 и 25 години, повечето от които попадат в групата на студентите в германски университети – 11 174 души. През миналата година 26 299 българи пък са напуснали федералната република.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...