В Холандия е създадена първата европейска мигрантска партия

1819
В Холандия е създадена първата европейска мигрантска партия
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Европа има първата изцяло мигрантска партия. Името й е DENK („Мисля"), а страната, в която се появи - Холандия, съобщава германският национален ежедневник Die Welt.

„Движението", както членовете сами определят организацията си, е предназначено за мигранти и граждани с чуждестранен произход. Но фурорът в медиите, който предизвика появата на DENK, става все по-голям с всеки изминал ден.

Кораб с бежанци се преобърна край бреговете на Италия

Кораб с бежанци се преобърна край бреговете на Италия. Военноморският флот показа драматични кадри. Във видеото се вижда как стотици ми...

Корените на структурата са заложени в края на 2014 г., когато двама парламентаристи с турски произход - Тунахан Кузу и Селчук Йозтурк, решават да напуснат своята социалдемократическа фракция след спор за интеграционната политика на правителството. Това, което първоначално изглеждаше като лична война между двама мюсюлмани и нидерландската социалдемокрация, сега се оформя като нова политическа структура, предаде КРОСС.

Мотото на DENK е „Гласът на нечутите", а задачите й изглеждат прости - генерирането на нова и освежаваща сила в едно общество, което е „прекалено надясно през последните години". Последователите на „движението" имат за цел главно да противодействат на успеха на антиислямската партия на Герт Вилдерс, който според социологическите проучвания към момента води най-силната фракция в холандския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа