Валери Трирвильор мъсти на Оланд с книга за съвместния им живот

32611
Валери Трирвильор мъсти на Оланд с книга за съвместния им живот
Снимка: Getty Images/ Guliver

Бившата половинка на френския президент Франсоа Оланд - журналистката Валери Трирвильор, ще публикува в четвъртък книга, която може доста да навреди на имиджа на държавника. Спътницата в живота на държавния глава е написала творбата "Мерси за този момент" с обем 320 страници, която утре ще се появи на щандовете. В нея авторката описва "годините на очарованието" и "бруталното слизане на земята", като прави едно доста нелицеприятно описание на президента и на съвместния им живот. Това съобщава АФП, цитирана от БТА.

Един от силните моменти в книгата е този, когато през януари Трирвильор узнава за връзката на държавния глава с актрисата Жули Гайе. В извадка от книгата, публикувана днес в сп. "Пари мач", където журналистката Трирвильор работеше, четем:

Валери Трирвильор: Властта погуби връзката ми с Оланд

Валери Трирвильор вече може да не е първа дама на Франция, но това не означава, че е обречена на мълчание, пише днес френският в. "Фи...

"Не издържам, не мога да преживея това! Отивам в банята и грабвам малкото пластмасово пликче с приспивателните. Фрасоа е по петите ми. Опитва се да ми изтръгне пликчето. Аз бягам в спалнята. Той се докопва до пакетчето, което се разкъсва. Хапчета се пръсват по леглото и на пода. Успявам да сграбча няколко от тях. Гълтам каквото мога. Искам да заспя! Не искам да преживея идващите часове. Усещам пороя, който ще ме повали и нямам силата да му се противопоставя. Искам да забягна. Губя съзнание!", пише бившата спътница в живота на социалистическия лидер, хоспитализирана за една седмица след този епизод.

След това Франсоа Оланд слага официално края на връзката им на 25 януари.

Друг откъс, още по-суров, е публикуван във в. "Монд". От него става видно, че президентът е изгубил своята човечност заради властта и е станал непоследователен в личния си живот.

"Той се представя като човек, който не обича богатите. Всъщност президентът не обича бедните. Той, лидерът от левицата, казва за бедняците, когато е насаме - "беззъбите". И се възхищава на собствения си хумор!", пише бившата първа дама.

Първата дама на Франция ще продължи да работи като журналистка

Спътничката на новия френски президент Франсоа Оланд - Валери Триервейлер, е готова да продължи работата си в „Paris Match", съ...

Френският президент, който в началото на годината осъществи социално-либерален поврат в своята политика и раздели собствения си политически лагер, е слязъл до най ниските равнища на популярност в допитванията на общественото мнение. Книгата на Трирвильор със сигурност ще задълбочи тази тенденция.

Според в. "Хъфингтън пост " "Мерси за този момент" излиза в тираж 200 000 екземпляра, като 120 000 екземпляра ще бъдат пуснати в книжарниците и в супермаркетите.

Списание "Пари мач" изтъква, че за пръв път Трирвильор разказва за връзката си с Оланд, с когото беше заедно 9 години. Според изданието връзката им е била подкопана от властта и ревността, а от творбата ще стане ясно, че Трирвильор е била  страстно влюбена жена, но и собственически настроена към Оланд, че е била буквално луда по него, че му се е възхищавала, защото той я карал да се смее, но и да губи почва под краката си.

На корицата на книгата самата Трирвильор пише: "Всичко, което съм написала в тази книга е истина. В Елисейския дворец се чувствах понякога като по време на репортаж. Страдах прекалено много заради лъжи, за да тръгна да лъжа на свой ред".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com