Великобритания реже правата на имигрантите

43610
Великобритания реже правата на имигрантите

Нелегалните имигранти и чуждестранните затворници ще загубят правото си да обжалват депортирането си съгласно новия закон за имиграцията във Великобритания, който има за цел да превърне Обединеното кралство във „враждебна среда” за имигрантите, пише „Таймс”.

Хилядите имигранти, които са изправени пред депортиране, ще могат да обжалват едва след като са напуснали страната. Въпреки това законът не включва предложения за отблъскването на румънците и българите, които смятат да се преместят във Великобритания, когато през януари бъде вдигнат имиграционният контрол, пише изданието.

Министерска работна група се затруднява да намери мерки, които да затруднят достъпа на румънците и българите до публичните служби, допълва вестникът.

Британският премиер Дейвид Камерън ще обяви радикални планове за ограничаването на правата на имигрантите и за прогонването на чужденци от страната, които се опитват да злоупотребяват с финансираните от данъкоплатците служби, съобщи „Сънди Телеграф”.

Съгласно мерките, които се очаква да бъдат обявени в идните дни, на имигрантите ще се забрани да наемат къщи или апартаменти, ако не могат да докажат основателни връзки с района, като се предвиждат глоби за наемодателите и общинските съвети, които нарушават правилата.

Предполагаемите „здравни туристи”, които не могат да докажат, че имат право на безплатни медицински услуги от британската Национална здравна система, ще бъдат принуждавани да заплащат лечението си, докато чуждестранните студенти ще трябва да покриват част от стойността на медицинските услуги.

Законът за имиграцията, който се очаква да бъде внесен в британския парламент тази седмица, се очаква да включва по-големи глоби за работодателите, които наемат работници, които нямат правото да работят в страната, и премахване на някои от възможностите за чужденците да обжалват своето депортиране.

Законът предвещава за силно ограничаване на правата на имигрантите, идващи във Великобритания от страни извън Европейския съюз, но няма да ограничи правата за достъп до британските публични служби за граждани на други държави от ЕС.

Британските консерватори искат мандат, за да въведат възрастови ограничения за помощи

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън отправи апел към гласоподавателите да дадат на консерваторите мандат да управляват сами, кое...

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей оспори „паникьорските” твърдения, за Лондон е изправен пред румънска престъпна вълна, пише „Гардиън”.

Мей даде да се разбере, че нивото на престъпността от чужденци в столицата е пропорционално на дела им от населението: „Около една трета от престъпленията в Лондон се извършват от чужденци и около една трета от населението на Лондон са чужденци”, каза тя в интервю за Би Би Си.

Нейните коментари последваха изказване на директора на Европол от миналата седмица, че не се очаква значително повишаване на заплахата от румънски криминални банди, когато през януари паднат ограниченията на пазара на труда във Великобритания за гражданите на Румъния и България. Лидерът на Партията за независимост на Великобритания /ЮКИП/, Найджъл Фараж, многократно е заявявал, че Обединеното кралство ще се сблъска с румънска и българска престъпна вълна от следващия януари.

В понеделник се очаква да бъде публикуван нов разузнавателен доклад на полицията, в който се съдържа изводът, че на територията на Великобритания оперират 5500 престъпни групи. В тях от 37 000 членове 7 400 са чужденци, предаде БЛИЦ.

В същото време Мей очерта някои ключови аспекти в нов закон за имиграцията, който ще бъде публикуван по-късно тази седмица. Тя потвърди, че имиграционният закон ще включва ограничения на достъпа на нелегалните имигранти до здравни, жилищни и социални служби. Мей посочи, че сред обмисляните възможности за ограничаване на „здравния туризъм” е изискването тези, които са на Острова временно, да плащат здравна такса, преди да получат достъп до Националната здравна система на Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com