Виктор Орбан: Да отхвърлим идеологията на глобализма!

1257
Виктор Орбан: Да отхвърлим идеологията на глобализма!
Снимка: Getty Images/Guliver

"Европейският съюз понастоящем се управлява от онези, които „искат европейска империя, управлявана не от избрани от народите лидери, а от бюрократи от Брюксел", заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от Politico.

"Унгарците не могат да останат безмълвни в предстоящите избори за Европейски парламент. В Европа всички вече мислят за май" 2019 г., заяви премиерът на Унгария, добавяйки, че изборите ще определят посоката на Европа.

Орбан: Защитихме правото на Унгария да пази границите си

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан публикува видео на страницата си във Facebook, в което казва, че Унгария е „защити...

Той отправи обвинения към Брюксел, че се опитва да подкопае националните държави и да изгради европейска„империя".Орбан подчерта, че Европа е континент на различни народи и предупреди за опасностите от „смесеното" общество.

"Промеждународните политици искат „мултикултурно, смесено население" без нации, „съюз с многонационални сили" и „коалиция с финансови спекуланти", коментира Орбан, като даде за пример Джордж Сорос.

„Да отхвърлим идеологията на глобализма", бе призивът му, отправен към унгарците.

Орбан се позова на „християнската" идентичност на Унгария и отбеляза, че е част от „историческия и естествен ход" всеки индивид да се ражда като част от дадена нация.

Юнкер: Орбан няма място в ЕНП

Унгарският премиер Виктор Орбан и неговата партия нямат повече място в Европейската народна партия (ЕНП). Това нещо казах и по време на...

"В Европа пристигат повече мъже, годни да носят оръжие, които „бавно, но със сигурност превръщат европейските местни жители в малцинство", изрази увереност Орбан, като добави, че промиграционните сили умишлено не защитават границите на континента.

Той направи това обръщение, в рамките на мероприятие по повод годишнината от събитията от 1956 г. През тази година се провежда унгарско въстание срещу правителството на Унгарската народна република и неговата просъветска политика, което продължава от 23 октомври до 10 ноември 1956 г.

Въстанието започва като студентска демонстрация, към която се присъединяват хиляди граждани. Бунтът бързо се разпространява в цяла Унгария и правителството пада. Хиляди се организират в опълчения и започват бой със силите на държавна сигурност. Просъветско настроени комунисти и полицейски служители често са екзекутирани или затваряни, като от затворите са пускани и въоръжавани затворници. Импровизирани съвети изземват контрола над общините от управляващата Унгарска работническа народна партия и поставят политически искания. Новото правителство формално разпуска Полицията на държавна сигурност, обявява желание да се изтегли от Варшавския договор и обещава да проведе нови свободни избори.

На 4 ноември значителен брой съветски войски нахлуват в Будапеща и в други райони на страната. Унгарската съпротива продължава до 10 ноември. Над 2500 унгарци и 700 съветски войници са убити в конфликта, а 200 000 унгарци стават бежанци. Масовите арести и преследвания продължават месеци след това. До януари 1957 г. новоназначеното от СССР правителство унищожава всякаква видима опозиция. При създаването на Третата република Унгария през 1989 г., 23 октомври е обявен за национален празник на страната.

Орбан: Външната политика на Унгария се съобразява с Анкара, Москва и Берлин

Сигурността на Унгария и стабилността на Турция са директно свързани. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан и посочи, че външната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Чехия установи: Руски агенти са взривили оръжейните складове във Врбетице през 2014 г.

Първият министър на Шотландия подава оставка

Нивото на река Ишим в Тюменска област достигна исторически максимум (СНИМКИ+ВИДЕО)

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

F-16 и модернизирани Су-27: Украинските неприятни изненади за Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа