Военни и полицаи разрушават барикадите на протестиращите в Киев

20200
Военни и полицаи разрушават барикадите на протестиращите в Киев
Снимка: Getty Images/Guliver

Няколкостотин военнослужещи от украинските Вътрешни войски започнаха да демонтират палатковия лагер и барикадите, изградени по-рано от опозиционерите при сградата на правителството в Киев, предаде БГНЕС.

Сътрудници на правоохранителните органи обкръжиха лагера на митингуващите участници в протестите, които не оказват съпротива. Те призовават милионерите да не изпълняват престъпни заповеди и да не бият протестиращите. На мястото присъстват няколко политици от опозиционните сили.

Спецчастите "Беркут" пък завзеха централата в Киев на опозиционната партия "Баткившчина" на намиращата се в затвора Юлия Тимошенко, съобщи говорителката на партията Марина Сорока в страницата си във Facebook. Хора, които са били в помещението, не са допускани навън, предаде Агенция "Фокус".

По-рано лидерът на партията "Свобода" Олег Тягнибок заяви, че милицията е започнала да изтласква протестиращите от улиците в правителствения квартал в Киев. Лидерът на УДАР Виталий Кличко пък призова всички жени и деца да напуснат площад "Независимост" и каза, че сега е моментът мъжете на Украйна да бранят протеста.

Европейският съюз напомня на украинските власти, че неоснователното използване на сила и спецчасти срещи мирни демонстранти е неприемливо.

Джордж Клуни подкрепи протеста в Украйна

Холивудската звезда Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна в специално обръщение. Актьорът изпрати видеоклип с окуржаителни дум...

„Ние с голяма загриженост следим събитията в Киев. Ние бихме искали да напомним на украинските власти, че неоснователното използване на сила и отряди със специално предназначение против демонстранти е неприемливо”, се казва в изявлението на посланика на ЕС в Киев Ян Томбински.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com