Военното учение на Русия и Китай в Средиземно море започва скоро

9128
Военното учение на Русия и Китай в Средиземно море започва скоро
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският гвардейски ракетен крайцер "Москва" преминава днес през проливите Босфора и Дарданелите, съобщи пред ТАСС капитан първи ранг Игор Дигало, говорител на службата по печата и информацията за Военноморския флот на руското военно министерство.

Той припомни, че крайцерът напусна главната база на Черноморския флот в Севастопол на 14 май и се отправи към Средиземно море за участие в руско-китайските военноморски учения "Морско взаимодействие-2015". По време на учението в крайцера "Москва" ще се намира походният щаб на командването на обединената група кораби и от там ще ръководи изпълнението на задачите по плана за руско-китайското военноморско учение в определения район на Средиземно море, посочи Дигало. Активната фаза на "Морско взаимодействие-2015" ще продължи от 17 до 21 май с участието на 10-ина кораба от различни класове на военно-морските флоти на Русия и Китай, пише БГНЕС.

В занятията на Китай и Русия ще се включат кораби, които патрулират в известните с пиратски нападения води около Африканския рог. Става въпрос за спомагателен кораб и две фрегати. Плавателните съдове ще отработят навигация, снабдяване, ескорт и стрелба. Това е първото военно учение в Средиземно море, в което участват китайски бойни кораби.

Русия и Китай със съвместно военноморско учение в Средиземно море

Китайските военноморски сили ще проведат учения в Средиземно море заедно с руските си колеги, съобщи New York Times, като се позова на ...

Припомняме, че Русия вече сключи споразумение с Кипър, което позволява на руски военни кораби да използват кипърски пристанища при учения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com