Все повече случаи на хомофобия и ислямофобия в ЕС

13768
Все повече случаи на хомофобия и ислямофобия в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

В Европейския съюз се увеличават случаите на екстремизъм и нетърпимост спрямо мюсюлмани, евреи и дори жени. За това предупреди Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия по време на среща на членове на европейския парламент в Латвия, предаде БГНЕС.

"Ако евреите в Европа не могат да се чувстват у дома си, Европа е свършена. Ако евреите вярват, че тяхното бъдеще не е в Европа, то тогава тя няма бъдеще. И това се отнася и за мюсюлманите, и за другите малцинства. Ако хомосексуалните хора мислят, че е време отново да се скрият, значи няма бъдеще за Европа", каза той.

Председателят на Еврейския конгрес Моше Кантор предупреди миналата седмица, че Европа е близо до ново гонение на евреи, като допълни, че "джихадизмът е много близък до нацизма".

Изказването на Тимерманс идва след като в началото на януари терористи нападнаха френския вестник "Шарли ебдо" и впоследствие техен приближен взе заложници в магазин за еврейски стоки в Париж. Според Френската национална обсерватория срещу ислямофобията след тези два кървави инцидента нападенията срещу мюсюлмани са се увеличили многократно. Само за двете седмици след атаките те са били 128, колкото през цялата минала година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа