Заради наплива от мигранти: Италия обяви извънредно положение

7525
Заради наплива от мигранти: Италия обяви извънредно положение
Снимка: Getty Images/Guliver

По предложение на министъра на гражданската защита и морската политика Нело Мусумечи правителството на Италия обявява извънредно положение на територията на цялата страна във връзка с изключителното увеличаване на мигрантския поток по средиземноморските маршрути. Извънредното положение, подкрепено с първоначално финансиране в размер на 5 млн. евро, ще продължи 6 месеца, съобщи агенция ANSA, цитирана от БГНЕС.

"С удоволствие се съобразихме с искането на министъра на вътрешните работи Матео Пиантедоси, който добре осъзнава сериозността на това явление”, каза Мусумечи и уточни, че броят на мигрантите в страната се е увеличил с 300%. "Нека бъде ясно, че това не решава проблема, чието разрешаване е свързано единствено със съзнателна и отговорна намеса от страна на Европейския съюз", допълни министърът.

Бреговата охрана на Италия спасява мигранти в морето

Италианската брегова охрана съобщи, че се опитва да спаси още 1200 мигранти на борда на две лодки в Средиземно море, след като вече е п...

Благодарение на извънредното положение ще бъде възможно да се приложат по-бързи процедури и действия, за да се предложат на мигрантите решения за приемане в кратки срокове с адекватни стандарти. Това заявиха правителствени източници в края на заседанието на Съвета на министрите, като подчертаха, че Гражданска защита и Италианският червен кръст също ще се включат със своя опит и оборудване. В същото време, подчертават същите източници, ще бъдат увеличени и укрепени структурите, насочени към репатриране на лицата, които нямат право да пребивават в Италия, като се засилят дейностите по идентифициране и експулсиране.

Благодарение на извънредното положение ще бъде възможно да се приложат по-бързи процедури и действия, за да се предложат на мигрантите решения за приемане в кратки срокове с адекватни стандарти. Това заявиха правителствени източници в края на заседанието на Съвета на министрите, като подчертаха, че Гражданска защита и Италианският червен кръст също ще се включат със своя опит и оборудване. В същото времеще бъдат увеличени и укрепени структурите, насочени към репатриране на лицата, които нямат право да пребивават в Италия (CPR), като се засилят дейностите по идентифициране и експулсиране, , подчертават същите източници,

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си тази нощ

Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа