Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради техническа грешка: Разведоха мъж и жена без знанието им

16 април 2024, 16:17 часа • 1371 прочитания

Двойка се разведе след компютърна грешка в семейна адвокатска кантора, съобщава BBC.

Служител случайно отворил досието на двойка, спомената в съдебните документи като г-н и г-жа Уилямс, когато се опитва да подаде молба за окончателна заповед за развод за друг клиент. Адвокатското дружество в Лондон Вардаг подава молба три дни по-късно за отмяна на заповедта, но съдията сър Андрю Макфарлейн отхвърля молбата. Ръководителят на фирмата Айеша Вардаг казва, че решението на съдията на практика означава „компютърът казва не, ти си разведен“.

В съдебните документи се казва, че г-жа Уилямс е подала молба за развод през януари 2023г. след 21 години брак. Грешката е направена от адвокати на г-жа Уилямс на 3 октомври миналата година в онлайн портал за развод, управляван от HM Courts and Tribunal Service. В резюмето си съдия Макфарлейн отбелязва, че „с вече обичайната си скорост“ системата е издала заповедта само 21 минути по-късно. От Вардаг откриха грешката едва на 5 октомври, мислейки, че поръчката е направена за друг клиент, но след това незабавно подават молба тя да бъде отменена. Съпругът разбрал за ситуацията едва на 11 октомври, същия ден, когато Вардаг пишат на своите адвокати, за да обяснят ситуацията, пише в съдебните документи.

Още: След 14 години брак Саша Барън Коен и Айла Фишър се развеждат

Грешката не може да се отмени

Адвокатите на г-жа Уилямс твърдят, че тъй като поръчката е била направена по погрешка, тя просто трябва да бъде „отменена“, казвайки че някой във фирмата просто „щракнал на грешен бутон“. Съдия Макфарлън отхвърли аргументите на съпругата, че заповедта трябва да бъде отменена.

Вардаг казва, че присъдата на съдията е „лошо решение“ и че държавата „не трябва да развежда хора въз основа на техническа грешка“.

Фатална грешка: Абортираха бебето на жена, обърквайки я с друга пациентка

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес