Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зукърбърг ще обсъди с Макрон данъчната политика на Facebook

23 май 2018, 16:34 часа • 897 прочитания

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг ще се срещне в сряда с френския президент Еманюел Макрон по въпроса за данъчната политика на Facebook.

Атмосферата в Европа става все по-враждебна за Зукърбърг, който във вторник беше на изслушване пред Европейския парламент (ЕП) по повод защитата на лични данни на потребителите на социалната мрежа.

Facebook, заедно с Гугъл, Епъл и Амазон, са на прицел от страна на Макрон и други европейски лидери, защото използват за дейността си центрове в европейски държави с ниски и преференциални по отношение на тях данъци като Ирландия, за да намалят корпоративния си данък до номинални нива.

Макрон иска да започне „диалог” с технологичните гиганти от САЩ, за да говорят "откровено и директно" за регулации и международни операции.

Зукърбърг е бил поканен заедно с 60 други лидери на технологични компании, включително шефовете на Майкрософт, Юбер, и АйБиЕм.

Въпреки опитите на Макрон да подтикне останалите европейски лидери към създаване на нова данъчна система за международните технологични гиганти, преговорите са в застой заради съпротива от страни-членки като Ирландия.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес