X
 
 

"Българите, румънците и бежанците свалят средното равнище"

2528 2
photo of "Българите, румънците и бежанците свалят средното равнище"
Снимка: Getty Images/Guliver
Никъде в Германия хората не живеят толкова бедно, колкото в Гелзенкирхен, сочат статистиките. В местната община си имат обяснение за този негативен рекорд: виновни са българите, румънците и бежанците. Те сваляли нивото.

Гелзенкирхен е смятан за най-бедния град в Германия - поне що се отнася до средния доход на глава от населението. Жителите на този 260-хиляден град в Рурската област получават средно 16 274 евро годишно след отчисление на данъци, здравни, пенсионни и социални осигуровки. Средният нетен доход в Германия възлиза на 21 600 евро годишно, съобщи тези дни порталът derwesten.de.

Американската "столица на бежанците"

Ланкастър в щата Пенсилвания е известен по цял свят със своята общност на амишите. Напоследък обаче се прочу и с друго: наричат го "а...

"Бежанци, но и много българи и румънци"

В Гелзенкирхен си имат обяснение за този негативен рекорд. "В случая става дума за средностатистическа стойност, пресмятана въз основа на доходите на всеки един жител на града - като започнем от бебетата и стигнем до старците. Освен това в нашия град живеят около 13 000 души, които поради личната си ситуация нямат никакви доходи - бежанци, но и много българи и румънци", обяснява пред електронното издание Мартин Шулман, говорител на община Гелзенкирхен.

Шулман бърза да добави, че заради свободата на придвижване в рамките на ЕС българите и румънците естествено имат пълното право да се заселят в Гелзенкирхен. Но това сваляло средностатистическия доход в града: "Ако извадим горепосочената група от статистиката, нещата биха изглеждали по съвсем различен начин", посочва Шулман.

От всичко това обаче не следва, че жителите на Гелзенкирхен едва свързват двата края, казва още говорителят и уточнява, че наемите и разходите за живот в града са изгодни. "В нашия град човек може да живее добре с малко пари. Затова и мигрантите идват при нас", казва Шулман и цитира една друга статистика, според която Гелзенкирхен е сред градовете с най-голям брой на младежите, които преждевременно прекъсват училище. "Тук става дума за мигранти, които не говорят немски език. Гелзенкирхен не може да направи нищо", казва Шулман.

СПИН: Източна Европа е по-зле от Африка

Навсякъде по света намаляват новите случаи на СПИН. С едно единствено изключение: Източна Европа. В Русия и Украйна болестта се разпро...

По-нататък говорителят обяснява, че и други градове в Рурската област имат подобни проблеми. "В град Есен например ситуацията е сходна. Само че там статистиките са по-добри благодарение на богатите южни квартали, където децата никога не са виждали хора с черна коса", твърди Шулман.

"Бедни, без познания по немски, без професия"

През тази година медии от Рурската област многократно писаха за българите и румънците в Гелзенкирхен. От няколко публикации става ясно, че през пролетта общият им брой е възлизал на около 6 400 души. Според "Вестфелише Нахрихтен", това не е особено много на фона на 260-хилядното население на града. Въпреки това обаче "тази група мигранти изправя общината пред огромни предизвикателства", твърди изданието и обяснява, че повечето български и румънски граждани в Гелзенкирхен са бедни, не говорят немски и нямат професия.

Източник: Дойче веле

Бизнесът бяга панически от Каталуния

Само в рамките на един-единствен ден - денят, в който каталунският премиер Пучдемон заяви, че ще иска независимост, общо 212 фирми обяв...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Що е то расизъм и има ли той почва в Германия/хора с" черна "коса/ 1 Що е то расизъм и има ли той почва в Германия/хора с" черна "коса/ преди 1 година Профил на трол?
    Альоуууу...Дойче СЕРЕ защо не ги интегрирате тия тцигано-румъно-българи и муслита-емигранти????Нали сте неолиберална демокрация и трябва да ги образовате и приобщите към Вашите порядки??!!!!РАСИСТИ ДОЛНИ,ГАДОВЕ....тия ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА не ги наричайте "хора с черна коса" а ги наричайте ГЕРМАНЦИ!!!!ТЕ СА ВАШИ ГРАЖДАНИ!!!АРБАЙТЕН????
  • ДуПеСе да се закрие 1.1 ДуПеСе да се закрие преди 1 година Профил на трол?
    Французите са с толкова промито съзнание, че наричат бежанците "французи"?! И дори нашите гастербайтери също. Рецепта за подмяна на цяла нация.
    : 0 !
missing image
Две силни земетресения разлюляха Албания

Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е регистрирано в западната част на Албания, съобщи Геологическият институт на САЩ. Трусът е усетен в 17.04...