Байерн заши звучен шамар на Борусия Дортмунд

19552
Байерн заши звучен шамар на Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

13 мача, 11 победи и 2 равенства – това е властелинът на Бундеслигата „Байерн Мюнхен”. Баварците отидоха в леговището на големия си враг „Борусия Дортмунд” и го унижиха с гръмкото 3:0, с което задържаха първото място в Германия с 35 точки, на 4 пункта пред „Байер Леверкузен”.

Първото полувреме определено не задоволи високите очаквания за мача. В началото, до около 30-35-тата минута „Борусия” владееше инициативата. В този отрязък на мача сериозни пропуски за жълто-черните направиха Робърт Левандовски и Марко Ройс, като първият не уцели вратата от близка дистанция след светкавичен пас от фланга, а Ройс излезе сам срещу Мануел Нойер след подхлъзване на Джером Боатенг, но си поведе лошо топката и стреля с левия крак право във вратаря. Много активен отдясно беше Кевин Гроскройц, но Алаба и Данте успяха да пресекат взаимодействията му с Мхитарян.

Юрген Клоп: Дортмунд знае и показа как се побеждава Байерн

Юрген Клоп е убеден, че има шанс срещу "Байерн" в събота, независимо, че има много проблеми със свои футболисти. Двата тима се изправя...

Между 35-тата и 40-тата минута „Байерн” по чудо не поведе след като пропиля три много добри положения. Първо Марио Манджукич с много хубав ножичен удар накара Роман Вайденфелер да спасява. Веднага след това Томас Мюлер се освободи след тъч в наказателното поле, но ударът му нямаше достатъчно сила и Вайденфелер пак спаси. Минута по-късно Ариен Робен подаде много добра топка по земя в наказателното поле и там Манджукич на метър-два от вратата не можа да я засече, а това щеше да е сигурен гол.

Второто полувреме започна на високи обороти и в 50-тата минута „Борусия” по чудо не откри. Тогава маркова атака на жълто-черните по десния фланг завърши с меко центриране на Свен Бендер, което Левандовски не можа да засече, но Нойер също се размина и топката агонизиращо бавно се изтърколи покрай дясната греда в аут.

Тридесетина минути преди края в игра се появи бившата звезда на „Дортмунд” Марио Гьотце, който беше посрещнат с буря от освирквания. Но в 66-тата минута точно той откри резултата – хубав пас по земя отдясно на Мюлер намери Гьотце и той със страхотен удар с външен фалц не остави шанс на Вайденфелер – 0:1.

В следващата атака още „Дортмунд” можеше да изравни, след като Мхитарян беше намерен сам срещу Нойер, но арменецът не пое добре на гърди топката и даде шанс на вратаря на „Байерн” да скъси разстоянието и да спаси удара. Последва ново невероятно спасяване на Нойер – отново атака отдясно, при която Левандовски с пета изведе на скорост Ройс на границата на голямото наказателно поле, нападателят стреля хубаво с левия крак в долния ляв ъгъл, но Нойер усети накъде отиват нещата и се разтегна навреме, за да предотврати изравняване.

Байерн без Рибери в мача на годината

Франк Рибери се завърна от баражa между Франция и Украйна с фрактура на реброто. По този начин той ще лиши от услугите си „Байерн...

Всичко обаче приключи в 85-тата минута. Тогава увлечените напред домакини изтърваха Ариен Робен, който получи топката отляво напълно сам след блестящ пас на Тиаго Алкантара, излезе сам срещу Вайденфелер и го прехвърли елегантно за 0:2. Минута по-късно „Дортмунд” вече беше на колене – образцова атака отдясно с двойни подавания завърши с пас на Лам право към Томас Мюлер, който от движение от около 15-тина метра препарира Вайденфелер – 0:3. Това се оказа и крайният резултат, след като домакините бяха твърде шокирани, за да реагират и да вкарат поне почетен гол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят