Челси поряза жестоко Манчестър Сити

24796
Снимки: Getty Images/Guliver

Драматична развръзка и късен победен гол позволиха на „Челси” да спечели дербито срещу „Манчестър Сити” и да се изкачи на второ място във временното класиране на Висшата лига с 20 точки, само две след „Арсенал”. „Сити” пък остана шести с 16 точки.

Първото полувреме премина под диктовката на „Челси” и лондончани могат да съжаляват, че взеха преднина от само един гол. Централно действащо лице беше Фернандо Торес – той направи изумителен пропуск след 20-25 минути игра, когато съдията не отсъди засада, макар да имаше такава и испанецът при хвърлил се вратар прати топката над вратата без никой да го притеснява.

Няколко забележителни дербита през този уикенд

Шалке - Борусия Дортмунд, събота,16:30 В събота можете да се насладите на немския сблъсък между „Борусия Дортмунд” и &bd...

В 33-тата минута „Челси” поведе – след чудесна игра на Торес, който проби отдясно и сервира топката на крака на Андре Шурле на метър от празната врата – 1:0. Няколко минути по-късно отново Торес направи най-красивото отиграване в срещата – с мощен параболичен удар по диагонала извън наказателното поле натресе горната греда на безпомощния Джо Харт.

Още в четвъртата минута на второто полувреме обаче „Манчестър Сити” се върна в мача – Серхио Агуеро беше изведен с пас от дълбочина сам срещу Петер Чех и по диагонала аржентинецът наниза топката в горния десен ъгъл с удар с левия крак – 1:1. При удара Чех определено можеше да се намеси по-добре, а той дори не скочи.

След изравнителния гол мачът стана много двуостър, но следващото чисто положение отново беше за „Сити” – в 65-тата минута Давид Силва се обърна добре в наказателното поле и стреля по земята, но Чех спаси с крак.

Постепенно нещата се поуспокоиха и изглеждаше, че нещата отиват към равенство, когато точно в 90-тата минута при дълъг пас Джо Харт излезе неразчетено напред, Матия Настасич не го видя и бутна топката с глава, прехвърляйки вратаря си, а дебнещият Фернандо Торес догони топката и я вкара в празната врата – 2:1.

Сити настоява за разследване на вчерашния двубой

От "Манчестър Сити" настояват УЕФА да разследва вчерашната среща от груповата фаза на Шампионска лига, заради расистки подмятания от ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com