CR7 изхвърли Шалке 04 от Шампионската лига и се изравни с Пушкаш

25593
CR7 изхвърли Шалке 04 от Шампионската лига и се изравни с Пушкаш

Кристиано Роналдо изхвърли Шалке 04 от Шмапионската лига и се изравни с Ференц Пушкаш по вкарани голове за "меренгетата" - 242. Реал (М) спечели с 3:1 реванша от 1/8-финалите и след 6:1 срещу германския тим в първата среща продължава похода си към десетата титла на Европа. Носителят на Златната топка Кристиано Роналдо вкара два от трите гола - в 21-ата и 74-ата минута. Другото попадение отбеляза Алваро Мората в 75-ата. Почетното попадение за отбора от Гелзенкирхен мушна Тим Хоогланд в 31-ата.

В първия двубой Кристиано Роналдо и компания сразиха "кралскосините" с 6:1 в Гелзенкирхен, но въпреки това Карло Анчелоти заложи на повечето от основните си футболисти за реванша. Роналдо беше в стартовия състав, както и младите надежди Хесе Родригес и Алваро Мората. За Шалке на върха на атаката беше Клаас Ян Хунтелаар, а по крилата му помагаха Юлиан Дракслер и Чинеду Обаси.

Реал с нова важна крачка към титлата

Реал (Мадрид) записа минимална победа с 1:0 над Малага в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. Трите точки оставят „кралския клу...

Срещата започна зле за испанците. След няма и три минути игра Хесе трябваше да бъде заменен принудително с контузия в дясното коляно. Крилото беше пометено от Сеад Коласинац и веднага беше изнесено на носилка. На негово място се появи най-скъпият футболист в историята Гарет Бейл.

В 22-ата минута CR7 се оказа на върха на чудесна акция на "белите" и след пас на Бейл отдясно матира вратаря на гостите Ралф Феерман - 1:0 за Реал и гол №241 за португалеца с фланелката на испанския гранд. Шест минути по-късно Бейл изведе на чиста позиция Алваро Мората, но нападателят би нескопосано покрай рамката на Шалке.

В 31-ата минута обаче германците изригнаха от нищото. Бранителят Тим Хоогланд стреля от 20-ина метра, топката се отби в крака на Серхио Рамос и Икер Касияс беше матиран - 1:1. В отговор Роналдо изведе с фантастична петичка Мората сам пред Феерман, но стражът на гостите спаси. До края на полувремето на два пъти Хунтелаар можеше да доведе нещата до сензационен обрат, но таранът на Шалке се размина с целта.

Пет минути след почивката Роналдо докосна втория гол, но удар с глава на най-добрия футболист в света беше спасен с вещина от германския вратар. До края на мача бе въпрос на време кога Кралския клуб ще излезе отново напред в резултата. Това стана в 74-ата минута, когато Кристиано завърши на скорост показна акция на състава на Анчелоти, с което любимецът на публиката на "Бернабеу" стигна кота "242" по голове за клуба. Така той изравни унгарската икона Ференц Пушкаш.

Реал (М) смаза Шалке 04 на "Фелтинс арена"

Реал (М) смаза германския Шалке 04 на собствения му стадион "Фелтинс арена" с 6:1 в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Крис...

Секунди след като футболистите на Шалке биха център, мадридистите завъртяха нова атака, при която нокаутираха съперниците си. След серия пропуски, Мората направи 3:1, с което сложи точка на спора, ако въобще имаше такъв. В 83-ата минута CR7 удари за втори път гредата, след го направи и преди третото попадение на своите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com