Дъжд от голове в наелектризиращото мърсисайдско дерби

23632
Снимки: Getty Images/Guliver

Много драма, много голове и много положения – какво повече може да искат всички фенове на футбола? Точно това предложиха отборите на „Евертън” и „Ливърпул”, които си вкараха общо шест гола и разделиха накрая точките – 3:3.

Мачът започна гръмотевично за „Ливърпул” – корнер отляво за червените, Луис Суарес игра с топката и тя отиде в оставения абсолютно сам Фелипе Коутиньо на далечната греда, за когото беше детска игра да вкара – 0:1.

Манчестър Юнайтед победи Арсенал и взе глътка въздух

В мач от 11-ия кръг на Висшата лига на Англия шампионите от „Манчестър Юнайтед” свали на земята лидера „Арсенал&rdquo...

Играчите на „Ливърпул” още не се бяха нарадвали на попадението, когато „Евертън” отвърна на удара. Отново статично положение, този път пряк свободен удар – последва центриране, топката отскочи в купа от играчи към връхлитащия Кевин Миралас и белгиецът от близко разстояние наниза кълбото в горния ляв ъгъл на Симон Миньоле – 1:1.

Вдъхновените домакини се втурнаха напред и в 12-тата минута Ромело Лукаку беше изведен сам срещу Миньоле, но вратарят на „Ливърпул” излезе на време и с рискован скок успя да бутне топката така, че Лукаку да не може да го подмине на скорост.

И когато изглеждаше, че „Евертън” установява надмощие, Луис Суарес попари домакините. Пряк свободен удар фронтално срещу вратата на „Евертън”, Суарес застана зад топката и с чудесен фалцов удар покрай стената намери долния ляв ъгъл на Тим Хауърд – 1:2.

Веднага след това сините можеха да изравнят, като Рос Баркли стреля много коварно от дистанция, но Симон Миньоле усети къде отива топката и с плонж с една ръка успя да я извади преди да спре в долния му ляв ъгъл.

В 35-тата минута Кевин Миралас извърши брутално нарушение срещу Суарес, като на повторението се видя, че бутоните на белгиеца буквално се забиха в коляното на уругваеца. Съдията Фил Дауд обаче даде само жълт картон, а спокойно можеше да е червен.

Арсенал затвърди превъзходството си във Висшата лига

Полетът на „Арсенал” на върха във Висшата лига на Англия продължава да е безметежен, след като в дербито на десетия кръг на...

Още в третата минута на второто полувреме Луис Суарес опита да си върне на Миралас и също влезе с бутоните напред, но в глезените на белгиеца, който подскочи и стъпи върху гърба на уругваеца. А три-четири минути по-късно резервата на „карамелите” Жерард Деулофеу беше изведен сам срещу Миньоле точно както Лукаку през първото полувреме, но вратарят отново се справи перфектно.

В 59-тата минута „Ливърпул” изпусна 100% шанс да реши мача. Тогава Луис Суарес тръгна през трима защитници, топката рикошира и отиде право в останалия сам срещу Хауърд Джо Алън, но халфът на червените не уцели празната врата.

Атрактивният начин на игра и на двата отбора продължаваше да носи положения. И поредното не закъсня – в 63-тата минута Лукаку пак се отзова сам срещу Миньоле след страхотна игра с топка в крака и използване на физика, но вратарят на червените пак спаси, този път с хокеен прийом – широко разперени ръце. Миньоле спаси и още един удар на Лукаку от движение, след като мощният белгиец надбяга Мартин Шкъртел.

В 70-тата минута обаче Миньоле вече нямаше шанс – първо той отново спаси свиреп шут на Лукаку от фаул, който рикошира много лошо в стената, но топката отиде в Миралас, който добре я върне към дузпата и там вече Лукаку безпощадно я наниза в долния ляв ъгъл на вратата на „Ливърпул” – 2:2.

След този отбор и двата отбора се втураха в атака, като първо „Евертън” пропусна след контраатака трима на двама, но Лукаку сбърка паса, а веднага след това Суарес от упор с глава нацели точно Тим Хауърд.

Стъридж: Със Суарес имаме телепатия

Даниел Стъридж заяви, че не е изненадан, че „телепаточното” му партньорство с Луис Суарес носи толкова успехи за "Ливърпул...

По-активният отбор обаче безспорно беше „Евертън”. И в 81-вата минута „карамелите” ликуваха – след като на два пъти Миньоле спаси с крак удари на Деулофеу, при последвалия корнер Лукаку се измъкна с мощен удар с глава наказа „Ливърпул” – 3:2.

И когато всичко изглеждаше отчайващо за червените, вратарят на „Евертън” Тим Хауърд отново направи грешка при статично положение. След като при втория гол на „Ливърпул” той не построи добре стената, в 88-та минута изобщо не постави стена при пряк свободен удар отдясно, съответно Джерард центрира право на главата на Даниел Стъридж и той заши изравнителния гол – 3:3.

Голът окрили „Ливърпул” и дълбоко в продължението Луис Суарес с красиво воле накара Хауърд да спасява, а след това Коутиньо вкара, но беше в засада. От другата страна Деулофеу от малък ъгъл накара Миньоле да спасява отново – пак с крак. В крайна сметка това се оказаха последните ситуации в този велик мач и заслужено двата отбора взеха по нещо от мача.

Така "Ливърпул" остава втори с 24 точки, на една зад лидера "Арсенал", а "Евертън" е пети с 21 точки и със само една загуба във вече 12 мача от началото на сезона във Висшата лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят