Един от най-позорните двубои в историята на италианския футбол

19864
Един от най-позорните двубои в историята на италианския футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

Истински позор, дори за италианските разбирания, се разигра вчера, в едно от южняшките италиански дербита. В „Лига про прима дивизия“ или бившата „Серия С1“, трябваше да се състои южняшкото дерби между „Салернитана“ и „Ночерина“.

Проблемът е дошъл от факта, че е имало опит феновете на „Ночерина“  да бъдат редуцирани и да не се допуснат до стадиона, заради потенциални размирици. Феновете пък били бесни от това и обградили автобуса на своите и ги заплашвали, за да не препарят до стадиона. В крайна сметка двубоят започнал с 40 минути закъснение. Част от заплашваните футболисти отказали така и да слязат от автобуса. Така, след началото на двубоя, само за две минути гостите направили и трите си позволени смени, 17 минути по-късно петима получили контузии и отказали да продължат да играят. Причината за травмите е, че футболистите не били разгрели достатъчно и разтегнали мускулни връзки. По този начин „Ночерина“ останала с шестима играчи и съдията прекъснал двубоя.

Фиорентина устремена към върха

Снощи тимът на "Фиорентина" направи пореден отличен двубой и победи "Сампдория" с 2:1 и така уверено се изкачва в таблицата на Серия А....

Изпълнителният директор на „Лига про“, Франческо Гирели, коментира след позора: „Това причини огромни поражения на лигата. Трябва да се реши как да се предотвратят подобни нелицеприятни сцени. Това е унижение“, казва той пред “RAI”.

Треньорът на „Салернитана“ казва: „Това е отвратителна страница от футболната история. Трябва да се запитаме как е възможно това. Аз съм човек на спорта и в момента съм крайно разочарован“, завършва той цитиран от insideworldfootball.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com