Гатузо: Индзаги си правеше дискове и изучаваше защитите на съперниците с дни

5730
Гатузо: Индзаги си правеше дискове и изучаваше защитите на съперниците с дни
Снимка: Getty Images/Guliver

Легендата на Милан и "Скуадра адзура" Дженаро Гатузо даде много интересно интервю пред клубния канал на "росонерите".

Световният шампион от 2006 г. разказа за началото на приятелството си с Филипо Индзаги, който е смятан за почти сигурен наставник на Милан.

Рино си спомни как веднъж СуперПипо му откраднал футболните обувки.

"Веднъж Пипо ми открадна обувките. Всъщност той го правеше винаги в националния отбор. Един път вкара гол с моите бутонки и повече не ги остави. Така се роди едно голямо приятелство. С него често се чувахме по телефона, още когато бе в Ювентус. Пипо искаше да дойде в Милан. Аз споделих това на Галиани и той го купи. Индзаги си правеше дискове и изучаваше защитите на съперниците с дни", разкри Гатузо. "Няма да забравя датата 5 май 2002 г. (б.а. - в този ден Интер загуби от Лацио в Рим и "нерадзурите" изпуснаха титлата). Спомням си, че настана веселба все едно ние сме спечелили Скудетото. Купонясвахме цяла нощ. Това му е хубавото на футбола и съперничеството. Иначе в дербито с Интер винаги е имало уважение между нас на терена", добави Носорога.

"Когато Карло Анчелоти реши да конструира схемата на Милан върху играта на Пирло, бе страхотна идея. Това бе и спасение за мен в средата на терена. Подавах топката и знаех, че Андреа е на мястото си. Когато пристигна Кларънс Зеедорф (б.а. - през 2002 г.), веднага разбрахме, че минаваме на друго ниво. В играта се роди нещо ново, при това говорим за времето преди Барселона от последните години", каза бившият италиански национал.

Ла Гадзета дело Спорт: Филипо Индзаги е новият треньор на Милан

Според "Гадзета дело Спорт" собственикът на росонерите Силвио Берлускони и изпълнителният шеф Адриано Галиани са взели решението да наз...

"Смятам, че ако през 2004 г. бяхме елиминирали Депортиво, щяхме да спечелим отново Шампионската лига. Тогава стана нещастие с моята съпруга. Бе я блъснала кола и аз поисках да се върна в Италия. Не играх съсредоточено. Мислите в главата ми бяха насочени към жена ми. Истанбул през 2005 г.? Тогава не се случи нищо необичайно. Нищо не е ставало на почивката. Бяхме по-силни от Ливърпул, но загубихме. Те пък бяха по-силни през 2007 г., но тогава им го върнахме", сподели още бившият сърцат футболист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com