Германия изгражда своя собствена тренировъчна база за световното

14138
Германия изгражда своя собствена тренировъчна база за световното
Снимка: Getty Images/Guliver

Германците ще имат предимство пред своите противници, като за целта ще си изградят собствена тренировъчна база от нищото. Докато англичаните за целта си избраха хотел в Рио, то момчетата на Йоахим Льов ще имат на разположение свои собствен комплекс. В него ще има две отделни къщи, изградени около основна база и басейн близо до курорта Порто Сегуро, Бразилия.

Изборът на хотела от страна на англичаните бе продиктува най-вече от съображения за сигурност, като Английската футболна федерация настоява, че отборът им е доволен от избора.

Англия пропадна до 13-та позиция в ранглистата на ФИФА

„Трите лъва“ се снижиха с цели три позиции само след два приятелски двубоя, които бяха подплатени със звучни загуби. Англич...

От друга страна немската база, „Кампо Баия“, е само на два часа полет от основните локации на футболните срещи. Спонсор е анонимна немска индустриална фамилия. Тренировъчните площадки на комплекса и медийниът център са отдалечени само на пет минути пеш.

„Предвид големите разстояния в страната и понякога отдалечеността от отделните места, където ще се провеждат срещите, бе важно за нас да сведем до минимум стреса от дълги пътувания. Климатизацията и настаняването ще играят решаваща роля, а курортът, където ще се разположим, предлага идеални условия за подготовка за ранните часове на провеждане на срещите, както и за очакваните жеги и висока влажност в Салвадор, Форталеза и Ресифе.

Мондиал 2010 в ЮАР бе нагледен пример, че е много важно разстоянията между тренировъчните терени и медийния център да са къси, което улеснява всички – играчи, треньори и журналисти.  

В сегашните планове играчите ще имат собствено място, а същевременно всичко ще е концентрирано в компактна територия. Сигурен съм, че това ще има позитивен ефект върху настроението и респективно – представянето“, коментира мениджърът на отбора Йоахим Льов.

Изключително интересни са групите за Мондиал 2014

Ето как изглеждаха урните преди тегленото на жребия за групите на Мондиал 2014: Урна 1: Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Белгия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят