Грандовете в Шампионската лига с разгромяващи победи

18601
Грандовете в Шампионската лига с разгромяващи победи

Изминалата вечер в Шампионската лига не донесе нищо изненадващо и затвърди впечатленията, че в Европа има няколко отбора, които са класа над всички останали и ще се борят отново за трофея в Шампионската лига.

В последните мачове най-ярко изпъкна представянето на европейския клубен шампион „Байерн Мюнхен”, на английския шампион „Манчестър Юнайтед” и на испанския гранд „Реал Мадрид”.

Червените дяволи се разминаха на косъм с ужасяваща трагедия

Самолетът с играчите на „Манчестър Юнайтед“ се размина с трагична катастрофа на летището в Кьолн, където трябваше да кацнат...

ЦСКА Москва – Байерн 1:3


„Байерн” победи с 3:1 ЦСКА Москва в руската столица. Десетата поредна победа на баварците в ШЛ обаче не дойде никак лесно. Домакините оказаха сериозен отпор, като на тяхна страна бе и студеното време. ЦСКА имаше чудесни възможности, които обаче бяха пропилени от Хонда. Гол на японеца пък бе отменен заради съмнителна засада.

Резултатът бе открит в 17-ата минута след груба грешка на Тошич от домакините, загубил топката в средата на терена. При последвалата бърза контраатака Мюлер намери с чудесен пас в центъра на наказателното поле Робен, чийто удар направи безпомощен Акинфеев - 1:0.

През второто полувреме московските армейци натиснаха съперниците си, но вместо да отбележат гол, получиха нов такъв. Негов автор в 56-ата минута бе Гьотце, реализирал след самостоятелен пробив - 0:2. Три минути по-късно Хонда изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Данте - 1:2.

Дортмунд остава в надпреварата, а Челси изгуби изненадващо

Юрегн Клоп и отборът му „Борусия Дортмунд“ жестоко объркаха сметките на „Наполи“ за класиране във финалната фаз...

Младият Гьотце бе в основата и на третия гол за Байерн. След негов пробив и шут в гредата последва разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, приключило с отсъждането на дузпа заради фаул на Щенников, която Мюлер хладнокръвно превърна в гол - 1:3.

Георги Миланов започна в стартовия състав на ЦСКА, като бе сменен секунди преди последния съдийски сигнал. Българският национал се отличи с няколко добри пробива, но добрите му пасове бяха пропилени от Тошич и останалите му съотборници.

В класирането на група D „Байерн” е първи с 15 точки, следван от „Манчестър Сити” с 12 пункта, ЦСКА с 3 точки и „Виктория Пилзен” без спечелена точка. В последния кръг „Байерн” и „Сити” ще определят на „Алианц Арена” кой ще спечели групата.

Байер Леверкузен – Манчестър Юнайтед 0:5


Барселона пи чаша студена вода в Амстердам, Милан сгази Селтик

Доста интересен и драматичен развой предложиха срещите в група H на Шампионската лига през тази вечер. Там беше фиксирана изненадата на...

Неочаквано лесно „червените дяволи” попиляха домакините си от Леверкузен – отбор номер две в Бундеслигата съгласно временното класиране.

До средата на първото полувреме играта бе равностойна, като головата серия за "Червените дяволи" започна в 22-та минута. Рууни намери с отличен пас Валенсия, който реализира от непосредствена близост: 0:1.

В 30-ата минута Спахич от Байер си отбеляза автогол: 0:2. В 65-ата минута Евънс направи резултата класически след центриране от корнер: 0:3. В 77-та минута Рууни асистира на Смолинг за 0:4, а в 88-та минута Нани оформи крайното 0:5 при асистенция на Гигс.

В класирането на група A „Юнайтед” е първи с 11 точки, следван от „Шахтьор Донецк” с 8 точки, „Байер Леверкузен” със 7 точки и „Реал Сосиедад” с 1 точка. В последния кръг „Манчестър” домакинства на „Шахтьор”.

Реал Мадрид – Галатасарай 4:1

Лампард: Много внимавайте всички, защото сме в отлична форма

Франк Лампард коментира представянето на „Челси“, като преди съперниците на „сините“ да бъдат максимално концен...


Дори с десет души мадридчани не срещнаха трудности и прегазиха турския гранд. Първият мач между двата отбора, играл се през септември в Истанбул, завърши с разгромното 6:1 за испанците. Споходен от дежа вю, „Галатасарай” устиска само едно полувреме в Мадрид, след като в разстояние на минута съперниците си размениха по един гол след попадения на Бейл в 37-ата и Бюлют в 38-ата. Преди това Серхио Рамос от домакините получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващ се сам срещу Касияс турски нападател.

През втората част на терена имаше само един отбор – „Реал Мадрид”. В 51-ата минута Арбелоа вкара за 2:1 след пас на Ди Мария, а в 63-ата минута двамата размениха ролите си - Ди Мария реализира при асистенция на Арбелоа: 3:1. Крайният резултат 4:1 бе оформен от Иско в 80-ата минута.

В класирането на група B „Реал” е безепелационно първи – 13 точки, следван от „Ювентус” с 6 точки, а „Галатасарай” и „Копенхаген” са с по 4 точки. В последния кръг „Галатасарай” приема „Ювентус” в Истанбул и ще се бори за победа, за да може да отиде в елиминационната фаза на Шампионската лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят