Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конгресът на ФИФА се превърна в цирк

29 май 2015, 17:24 часа • 16690 прочитания

В пълен фарс се превърна Конгреса на ФИФА, на който днес (29 май) се избира нов президент на Световната футболна централа.

Първо полицията в Швейцария е получила информация за бомбена заплаха на конгреса на ФИФА в Цюрих. Това бе потвърдено от говорителката на полицията Брижит Вог, предаде БГНЕС.

Конгресът се провежда в зала "Халенщадион" в Цюрих. На него трябва да бъдат проведени избори за президент на организацията. "Полицията е там", заяви Брижит Вог пред АФП и отказа да оповести повече подробности.

След това членът на изпълкома на ФИФА и президент на асоциацията по футбол на Конго Констант Омари днес обвини Германия в подкуп.

Омари ясно заяви, че немците са платили на член от ФИФА и това е станало преди избора на Германия за домакин на Световното първенство по футбол през 2006-а година.

"Германия купи глас на член от ФИФА от Океания и по този начин незаконно придоби правото да организира Световното първенство през 2006-а година. Никой не говори за това, защото все пак става дума за Германия", заяви Констант Омари.

Интересен факт е, че немците се пребориха за домакинството на Мондиала с Република Южна Африка точно с глас разлика при гласуването.

За капак палестинските представители излязоха на трибуната при речта на Блатер и му показаха червен картон, като трябваше да бъдат изведени насила от охраната. Инициативата поведе президентът на Палестинската футболна асоциация Джбрил Раджуб.На всичкото отгоре британският премиер Дейвид Камерън директно призова Блатер да подаде оставка - така, както вчера (28 май) го направи президентът на УЕФА Мишел Платини.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес