Лудо Ел Класико и брилянтен Меси върнаха Барселона в борбата за титлата

23789
Снимки: Getty Images/Guliver

В един луд, луд, луд голов трилър отборът на „Барселона” успя да направи пълен обрат срещу „Реал Мадрид” насред „Сантяго Бернабеу” и да запази надеждите си за защита на титлата в Испания живи. Каталунците спечелиха с 4:3 в мач с три дузпи, с червен картон и така са само на една точка от лидерите „Атлетико Мадрид” и „Реал”, които водят във временното класиране в Примера с по 70 точки.

Срещата започна отлично за „Барселона”. Каталунците поведоха след само седем минути игра благодарение на гол на Андрес Иниеста. Заслугата обаче беше на Лео Меси, който на скорост се вклини в центъра и с изчислен до милиметри пас изведе Иниеста отляво в наказателното поле, а там халфът не се колеба много и с мощен шут прониза Диего Лопес – 0:1.

Само пет минути по-късно Ди Мария проби отляво и намери чудесно Карим Бензема сам в наказателното поле на около десетина метра пред Валдес, но французинът изпорти отличното положение. Две минути след това Меси беше изведен зад бялата защита след страхотен пас зад центъра на Шави, но сам срещу Лопес стреля крайно слабо и неточно. Като цяло каталунците се чувстваха далеч по-добре на „Сантяго Бернабеу” в тези минути и след Меси и Неймар получи удобен пас, от аржентинеца, но бразилецът се замота и ритна слабо топката в тялото на Марсело.

Когато не вкараш, ще ти вкарат. Старата футболна максима се потвърди в 20-тата минута. Тогава много активният Ди Мария центрира чудесно от левия фланг и Бензема с висок отскок стреля мощно с глава. Валдес стигна до топката и я изби, но недостатъчно, за да излезе извън очертанията на вратата му – 1:1. След само три минути обратът стана пълен. Отново Ди Мария си осигури удобна позиция отляво, центрира, а защитата на „Барселона” остави Бензема сам на пет метра от Валдес, французинът си спря топката на бедро и я заби от воле в левия ъгъл – 2:1.

В 26-тата минута Бензема по чудо не направи хеттрик след нов пробив на неуморния Ди Мария и поредно точно центриране, което отиде при французина на границата на малкото наказателно поле, той стреля с левия крак и преодоля Валдес, но Пике изчисти на голлинията.

Безобразните защити и на двата отбора предполагаха, че ще има още голове и действително три минути преди края на полувремето новото попадение беше факт. То падна във вратата на „Реал”, след като Лео Меси се подигра на цялата защита в бяло на линията на наказателното поле, намери с чудесен пас с десния крак Неймар пред дузпата, бразилецът беше блокиран, но отскочилата топка стигна пак до Меси, който изпревари четирима играчи на „Реал” и с прецизен шут в долния ляв ъгъл на Лопес изравни – 2:2. След гола Пепе и Фабрегас се сбутаха и си изкараха жълти картони, като португалецът се просна на земята след сбутването, но съдията реши да не дава твърде много аванс.

Първият шанс през второто полувреме се откри пред Бензема, който беше изведен на скорост от Гарет Бейл сам срещу Валдес и стреля веднага по земя, но вратарят на каталунците спаси. В ситуацията обаче останаха съмнения за засада.

Само две минути по-късно съдията удари здраво рамо на „Реал”. Пробив на Роналдо беше спрян от Дани Алвеш с тънко препъване точно пред границата на наказателното поле, но вместо пряк свободен удар беше дадена дузпа. Зад топката застана Роналдо, който прониза Валдес с мощен шут в долния десен ъгъл – 3:2.

Нещата се промениха на 180 градуса в 63-тата минута, когато заспалият Рамос за пореден път изпусна нападател на „Барселона” зад гърба си – този път Неймар. В невъзможност да го спре, Рамос дръпна бразилеца за фланелката в наказателното поле – дузпа и червен картон. Отговорността на наказателния удар беше поета от Лео Меси, който наниза топката в левия ъгъл на Диего Лопес – 3:3.

Над милиард евро играят в испанската класика довечера

Общо 1,1595 милиарда евро е стойността на Реал (Мадрид) и Барселона, които довечера се срещат на "Бернабеу". "Кралете" водят с 3 точки ...

С човек повече „Барселона”, която на всяка цена се нуждаеше от победата, за да запази шансовете си за титлата, натисна и Дани Алвеш натресе дясната греда след диагонален шут извън наказателното поле. Неизбежното се случи в 84-тата минута. Тогава Иниеста влезе отляво в наказателното поле, минавайки покрай Карвахал, дотичалият да помага Шаби Алонсо му влезе по-твърдо и халфът на Барса мигновено падна – втора дузпа за каталунците. Зад топката отново застана Меси, който вкара по същия начин, по който го направи и в 65-тата минута – 3:4.

Оттук насетне „Реал” вече нямаше сили да се бори за нов обрат, още повече че беше с човек по-малко и макар белите да опитаха да изнесат играта напред, не се стигна до нов шанс за гол.

СТАТИСТИКА: Реал Мадрид – Барселона 3:4

0:1 – Андрес Иниеста (7)

Анчелоти: Трите испански клуба говорят за силата на Примера дивисион

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти похвали звездата на тима Кристиано Роналдо за представянето му в реванша от Шампионската лига...

1:1 – Карим Бензема (20)

2:1 – Карим Бензема (24)

2:2 – Лео Меси (42)

Реал с нова важна крачка към титлата

Реал (Мадрид) записа минимална победа с 1:0 над Малага в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. Трите точки оставят „кралския клу...

3:2 – Кристиано Роналдо (55 – дузпа)

3:3 – Лео Меси (65 – дузпа)

3:4 – Лео Меси (84 – дузпа)

РЕАЛ МАДРИД: Диего Лопес; Серхио Рамос (63’ червен картон), Пепе, Марсело, Даниел Карвахал; Шаби Алонсо, Лука Модрич (90' Алваро Мората), Гарет Бейл, Анхел Ди Мария (85' Иско), Кристиано Роналдо; Карим Бензема (66’ Рафаел Варан)

Роналдо спря възроден Атлетико, 2:2 в дербито на "Калдерон"

Атлетико и Реал направиха зрелищно 2:2 в мадридското дерби от 26-ия кръг на Примера дивисион. Кристиано Роналдо лиши домакините от дубъ...

Треньор: Карло Анчелоти

БАРСЕЛОНА: Виктор Валдес; Дани Алвеш, Жерард Пике, Хавиер Масчерано, Жорди Алба; Сеск Фабрегас (78’ Алексис Санчес), Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Серхио Бускетс, Лео Меси; Неймар (69’ Педро Родригес)

Треньор: Тата Мартино

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ, XXIX КРЪГ

Селта – Малага 0:2

Гранада – Елче 1:0

Барселона смаза Осасуна, Меси голмайстор №1 в историята

Барселона разгроми Осасуна със 7:0 в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион и не допусна Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) да се откъсна...

Еспаньол – Леванте 0:0

Валядолид – Райо Валекано 1:1

Атлетик Билбао – Хетафе 1:0

Осасуна – Севиля 1:2

Бетис – Атлетико Мадрид 0:2

Валенсия – Виляреал 2:1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят