Меси я взе...за 5 път

12023
Меси я взе...за 5 път
Снимка: Getty Images/Guliver

Лионел Меси е новият носител на Златната топка за 2015-та и за рекорден пети път е обявен от ФИФА за най-добър футболист за годината

Супер звездата на Барселона пребори конкуренцията на съотборника си Неймар и на големия си съперник на терена Кристиано Роналдо, с което също така прекрати поредицата от две поредни отличия на португалската перла на Реал Мадрид.

Така Меси вече може да се похвали със Златна топка през 2009, 2010, 2011, 2012 и 2015 година, докато Роналдо остава с отличията през 2008, 2013 и 2014.

Последният различен играч, печелил Златната топка, е бразилецът Кака през 2007 година.

7 футболисти, които не обичат футбола

Кристиан Виери Бившият италиански национал прекара цялото си детство в Австралия, така че неговото увлечение по крикета не е изненада....

Луис Енрике, който не присъства на церемонията, съвсем логично грабна приза за треньор на годината. Енрике в първия си сезон като треньор на Барселона завоюва втори требъл в историята на клуба. Отборът се представи впечатляващо, записвайки 50 победи, 4 равенства и 6 поражения. Към трофеите от първенството, Купата на краля и Шампионската лига той добави по-късно Суперкупата на Европа и световния клубен шампионат. Пеп Гуардиола се пребори за една титла във втория си сезон в Байерн Мюнхен - тази в Бундеслигата. Хорхе Сампаоли пък изведе Чили до първи в историята успех на Копа Америка, предаде БГНЕС.

Ето и победителите в другите категории:

Наградата "Ференц Пушкаш" за най-красив гол стана притежание на Вендел Лира, който изпревари Лионел Меси и Алесандро Флоренци.

За най-добра футболистка на 2015 г. бе обявена Карли Лойд, а нейни подгласнички останаха Айя Мияма и Селия Шашич.

Най-добър треньор в женския футбол е Джил Елис.

7 футболисти, които не обичат футбола

Кристиан Виери Бившият италиански национал прекара цялото си детство в Австралия, така че неговото увлечение по крикета не е изненада....

Наградата за феърплей на ФИФА беше присъдена на всички организации във футбола, които помагат за интеграцията на бежанците към по-добър живот.

Най-добрият футболен отбор на света за тази година е Мануел Нойер, Тиаго Силва, Марсело, Серхио Рамос, Дани Алвес, Андрес Иниеста, Лука Модрич, Пол Погба, Неймар, Лионел Меси, Роналдо.

Бляскавата церемония в Цюрих премина без присъствието на Сеп Блатер и Мишел Платини, които са отстранени от всякаква дейност, свързана с футбол. Събитието беше открито с песента “Thunderstruck” на AC/DC, изпълнена атрактивно от групата 2cellos на две виолончела, а по средата на церемонията се изяви и Леона Люис. Впечатление направи и това, че Лионел Меси този път не дойде с ексцентричен костюм, както досега правеше, а се появи изключително елегантен с черен смокинг.

снимки: fifa.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят