Монако поднесе още една изненада в Шампионска лига

1889
Монако поднесе още една изненада в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

Монако поднесе мини сензация в Шампионска лига, след като стигна до мечтаната победа с 2 гола разлика над Манчестър Сити и се класира за четвъртфиналите в най-комерсиалния клубен турнир. Възпитаниците на Леонардо Жардим спечелиха с 3:1 домакинския си мач срещу "гражданите" и така с общ резултат 6:6 и повече голове на чужд терен се класираха напред в турнира. 

Момчетата на Хосеп Гуардиола проспаха първото полувреме и изостанаха с 2:0 с голове на Мбапе и Фабиньо, които дадоха тласък на "монегаските".

Приказката на Лестър в Шампионската лига продължава

Приказката в Шампионската лига за все още действащия шампион на Англия Лестър продължава. "Лисиците" успяха да наваксат пасива си от 1:...

Голът на надеждата на Манчестър Сити беше дело на Лирой Сане в 72', който се разписа след 4 непростими пропуска на Серхио Агуеро. Това обаче не стигна - в 78' Бакайоко с глава разпечата вратата на Кабайеро и Монако продължи напред в турнира.

Аржентинският нападател на "гражданите" регистрира 4 невероятни пропуска на своята сметка през второто полувреме, като безспорно беше един от грешниците за своя отбор. Защитната четворка на гостите също не беше на ниво и в крайна сметка се оказаха главните виновници Монако да продължи напред, въпреки че отборът беше лишен от услугите на Радамел Факао (контузия) и Камил Глик.

Монако и Атлетико Мадрид се присъединиха към Реал Мадрид, Барселона, Лестър, Ювентус, Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в четвъртфиналите на турнира, а жребият е в петък от 13:00 часа.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ В SPORTLIVE.BG

Погба и Канте, или как футболът е повече бизнес, отколкото футбол

Бившият играч на Лестър Нголо Канте продължава да впечатлява по терените в Англия и за отбора на Челси, а снощи отбеляза и изключително...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com