Нов град никне край бразилски стадион

15484
 Нов град никне край бразилски стадион

Докато Бразилия строи нови съоръжения за Световното първенство по футбол през 2014, един проект се очертава като необикновено амбициозен – стадионът "Пернамбуко", който е на път да се превърне в център на цял нов град.

Бразилският строителен гигант Одебрехт получи на концесия за период от 30 години т. нар. "Град на купата", намиращ се на 20 км. от град Ресифи.

Стадионът е един от общо четирите проекта, които властите започнаха от нулата. Създаден е да бъде многоцелево съоръжение, което може да домакинства панаири и конвенции, както и големи спортни събития.

Известният още като "Арена Пернамбуко" проект е в процес на изграждане от 2010 г. Край него Одебрехт планира да построи екологичен "умен град" за близо 30 хиляди души с небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, паркове и университет.

"Това е най-амбициозният проект от всички стадиони за Световното. Няма друг като него", сподели Рикардо Лейтао Тейшейра – директор на организационния комитет в Ресифи.

Редактор: Иво Георгиев

Броненосец е талисманът на Рио 2014

Броненосец ще бъде талисман на световното първенство по футбол през 2014 година в Бразилия. Организаторите на Мондиала представиха ж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com